balık ve iki tane ıstavroz

blueyessse

Member
var burayı 4 yıldır biliyorum hafta sonu gidip son resimleri çeker yüklerim

blueyessse

Member
şuanda baş kısmının baktıgı yönde göl var yakınında 300 metre aşagısında akan su var dere şeklinde

blueyessse

Member
burda balığa gelmeden oturma taşı var balıga gelince onun alt tarafı dereye dogru gidince 2 tane haç olan büyük kaya var sol tarafında ise jeep bbüyüklügünde kaya var üzerinde iki tane oyuk var

blueyessse

Member
yeri anlamak biraz zor ama eski roma dönemine ait olan bir bölge ve ellenmemiş burası

Kamhi Leonard

PiSaGoR
şuanda baş kısmının baktıgı yönde göl var yakınında 300 metre aşagısında akan su var dere şeklinde
Burayı ihmal etme ilk baharda herşey daha ney olur otlar yeni yeni çıkmaya başladığında
Yerinde olsam detaylıca resimlerim
Her bir tarafı

Hafta sonu gittiğinde aklında bulunsun
Her yerde kar varsa karin ince tuttuğu çukur olan yerleri ve hiç tutmayan yerleri belirle...

Balık işaretinin olduğu kayayı net resim çekmeye çalış....

Ucken taşı çıkardığın yerle buranın mesafesi duruyorsa 3 gen taşı iki yönünü resimle

Birde ucken taşı ne kadar derinlikte cikartttin bulduğunda ne şekilde toprakta durduğunu insallah hatirliyorsundur ...

Bir köse diğerlerinden farklı ise sana yön vermiste olabilir

3 gen tasin altındaki toprak katmanı micirmi kumumu devam ettiniz mi gerekli bilgileride hafta sonu çekimler beraber detaylıca konu açıp yazarsan insallah bir sonuca varırız

blueyessse

Member
üçgen taşı haçın oldugu kayanın altından çıkardım 4-5 cm den ortalama 40 cm büyüklügünde üç kenarda eşit hemen hemen ucu dik şekilde idi balık ise üzerine su dökmeden kendisini göstermiyor şuanda kar yok burda iki hacın oldugu kaya arası ortalama5 metre

blueyessse

Member
haçlar ve diger büyük delikli kaya ise 40-45 metre balıgın alt kısmında sol kolda kalıyr haclar ise sag alt ve tam alt bölgede

blueyessse

Member
................

Moderatör tarafında düzenlendi:

-ATLAS-

Member
kuyruk çeşmeyi kaynağı kafa istikameti mezarı verir 8 yada 80de papaz mezarı var boynundaki madalyonu ve maşrapası ile haçı değerlidir normalde tek farklı açıdan çekilmemiş fotoya ve geniş açılarrdan çevre bilgisi eklenmeyen konulara yazmam ama bilmek isteyen yada yeni başlayan arkadaşlarımız öğrensin diye yazdım üçgen odayı verir üçgen bazende sivri ucu şelale yerine yada dere çatalının birleştiği yeri gösterir dere içleri lahitleri şelale altları kaya mezarlarıdır

blueyessse

Member
çok teşekkür ederim bilgi için hafta sonu gidip daha ayrıntılı resimleri çeker yüklerim siz ve sizin gibi bilgi sahibi kişilerde yardımcı olursa çok sevinirim

Kamhi Leonard

PiSaGoR
üçgen taşı haçın oldugu kayanın altından çıkardım 4-5 cm den ortalama 40 cm büyüklügünde üç kenarda eşit hemen hemen ucu dik şekilde idi balık ise üzerine su dökmeden kendisini göstermiyor şuanda kar yok burda iki hacın oldugu kaya arası ortalama5 metre
Özür dileyerek ..
Çok sorduğumu düşüne bilirsiniz af buyurun ...
Amaç yardımcı olmak ...

3 gen taşı ben ortalama en fazla 35 cm ila 45 cm çıkacağını tahmin etmiştim daha yukarda çıkmış yamaçta ise aşınma nedeniyle bu seviye azalmış olabilir konu bu deyil

Sorum şu...3 gen tasin uzantılı ucu balığın baktığı yonemi kuyruk yonunemi yoksa aşağıdaki haçlı taşlarımı ne yöneydi hatırlıyor musunuz bulduğunuz da ?