Dedektorburada Banner Mobile

Belgelerde geçen han ve çevresi

Dedektorburada Banner Mobile

paytoncu

Bilgili Üye
Cümleten selamun aleyküm.
Belgelerde arasıra denk geldiğim hususlardan biri ise han ve kuyu özellikle manukyan belgesinde bu mevzu çok geçiyor. Hancıyı kestik gibi şeyler anlatılıyor bende konuyu gören biri olarak azda olsa anlatayım. Sarı Meşelik denilen alanın batı tarafında bir kaç dere birleşiminde hatta birde şelalenin olduğu yerin altında bir han yeri mevcut bu alanda ana veya ara kervan yolları mecvuttur. Uzak mesafede güney kısmında ise büyük nehir mevcuttur. Bu Han'ın olduğu dere güneye akmaktadır dediğim gibi derelerin doğu kenarında han mevcut bu Han'ın at ahırları olan yeri var ve buranın üzerini odunlarla kapattıkları at ahırı güney doğu kızey batılı olarak yapılmış ahırın boyu 41 metre civarında yapılmış . Ahırın alt kısmında inek ve koyunların develerin barınacağı alanda mevcut lakin şuan sadece temelleri kalmış dikkat edilecek husus bu dere akıntısı kara hasan köprüsünün alt kısmından nehire karışan yerdir köprünün üst kısmından karışarak köprünün altın geçerek batıya doğru Akan ana nehiri besleyen ara ana nehirlendenmbiridir. Han'ın batı tarafında ise hanım olduğu derelere karışmadan başka bir dere daha mevcut aslında çok dere mevcut sadece özet olarak anlatıyorum o dere ise karahasan değirmeni diye tabir edilen civcivlerin olduğu alana akan dereden biridir o dere karahasan köprüsünün batısından akar köprüye uğramadan köprünün aşağısından akarak batıya dönen nehirden bir koldur. Nehri besler
Gelelim bu Han'ın olduğu alana Han'ın doğu köşesine yakın kapalı kuyu mevcut kuyu kapalı dikkat edersen görebilirsin taş ve toprak yığıntısı mevcut. Buranın güneyinde derenin diğer trafında yüksekçe bir dağın göğsünde bir alan var burayıda zamanında ahır olarak kullanmışlar büyük odunlarla üzerini kapatmışlar lakin şuan sadece kalıntısı mevcut burayı es geçiyorum. Handan kuzeye çıkarsak dere virajının keskin yerinde bir kaç ince kısa derelerin birleştiği yerde bir tabanca bir silahla karşılaşıyoruz silah kuzeye tabanca kuzey batıya dönük işlenmiş hatta tabancaya yakın başında foteri olan bir insan resmedilmiş. Tabanca istikametinde toprak zeminde tam sayamadım lakin 11 adet mezar mevcut bu mezarlarda doğu batılı sıralı şekilde yapılmış ve her mezarda rakam yapıldığını gördük sayılar bende kalsın. Burası dağın doğuya meyilli yamacında olmakla beraber burda bir kadın kucağında bir çocuk oturur şekilde resmedilmiş kadın dizlerinin üzerinde oturur halde. Ayrıntılı anlatmıyorum bilginize .kadının olduğu yerin tam doğusunda derenin diğer tarafında ise at eğeri yapılmış konumda eğer güney kuzey olarak yapılmış kantarmaları ön kaşına takılı halde yapılmış. Eğerin az yukarısında ise 4 adet taş dikili üçü yakın biri az ilerisinde duruyor. Tabancadan yaklaşık olarak 500 MT gidince tepenin üzerine çıkıyorsun dere bitiyor bundan sonraki dereler ise kuzeye akmakta lakin susuz kuru derelerden ibarettir.. Dağın zirvesine çıkınca batısında kuzey yamacında dili dışarda kurdun olduğu mevkiye gelirsin. Eğer Han'ın kuzey batısına çıkarsan kara taşlıklara doğru yapılmış tabancayı görürsün ve devamı yine bende kalsın ben özet anlatıyorum. Tabancadan batıya gelirsen burda bir acı su birde tatlı su muhiti diğer adıyla hamam bölgesinin olduğu dereye gelirsin zaten hamama giden çocuklu kadını daha evvelden kısaca anlatmıştım. . Han'ın yakınlarında bir yabani keçi resmedilmiş batısına düşen tarafta derenin kenarında yapılmış burda çok şey anlatırdım lakin bu kadarı kafi. Sizlere başarılar diliyorum .. selametle kalınız

Son düzenleme:

paytoncu

Bilgili Üye
Selam @atasdibi Sahsen ben çok isdifade ediyorum, Ancak yazan arkadaş eksik yazıyor, Ve bazanda kısıtlamalara gidiyor, Aslında okudugu belge çok degerli bilgiler içeriyor ,
Selamun aleyküm
Balkaya ustam nazik ve duyarlılığın için teşekkür ediyorum. Lakin ben belgeden yazmıyorum direk alanda olanı yani 7 bölge denilen ve o bölgenin de hangi bölge olduğunu kimsenin bilmediği yerden gezip görüp burda sizlerle azından çoğundan elimden geldiğince bilgi vermeye çalışıyorum . Lakin bana sorsanız bölge neresi bu konuda benden bir söz çıkmaz ben sadece sizleri bilgilendirmek amacındayım. Alanda mallar varmı evet zibil gibi lakin ben tekrar ediyorum bilgilenmemiz açısından anlatıyorum saygılar sunuyorum.

paytoncu

Bilgili Üye
İzninizle bir şey sorayım, bunları neden anlatıyorsunuz, kime ne faydası olacak.
Usta alan hakkında her konuda soru sora bilirsin. Mesela ben neden yazıyoruma cevap vereyim mesela burda sayısız demeyelim de yanlış olmasın bir çok kişide eşkıya belgesi veya evlerinde büyüklerinden kalma çizimle anlatılmak istenen belge mevcut. Bunların tamamının doğru olduğundan şüphe etmiyorum. Piyasada internet sayfalarına düşen yada atılan belge ve çizimler var herkes emin olabilirki hepsi tam takır doğru noktasına kadar bazıları belge üzerine sahte yazmışlar onlarıda araştırdım yerlerinde gördümki hepsi doğru. Şimdi arama yapan arkadaşlara sadece şunu demek istiyorum belgeleriniz varsa doğrudur eminim lakin alan hakkında soru sormak isterseniz alan bende sırdır. O Osmanlı torunu bütün sırlarımı bulacak denilmiş emin olabilirler yer net herşey tam takır. Sizinde işaret nerde hangi alana yakın ne var sormak isterseniz elimden geldiğince yardımcı olurum zaten her bölgede az çok mal mevcut sen kalanları bulmaya bak hesabı. Sevgilerimi sunuyorum usta

atasdibi

Bilgili Üye
Saygılar bizden paytoncu ve Balkaya ustam. Bilinmeyen bölgedeki işaretlerden nasıl faydalandınız anlamadım Balkaya ustam. Ustamız bölgeyi söylemiyor ha belgeden söylemiş ha görüp söylemiş. Ben anlatılanın doğrusu veya yalanında değilim, ustamız bölgeyi bulmuş ve anlatıyor, bölgeyi bulan zaten bu işaretleri görecek, bölgeye ulaşamayanında zaten bir işine yaramayacak. Ustamızında göründüğü kadarı ile bir çalışması yok. Görenin tanıması için bir kaç fotoğrafta yok, ne diyelim allah kolaylık versin bu işe gönül verip uğraşanlara

paytoncu

Bilgili Üye
Saygılar bizden paytoncu ve Balkaya ustam. Bilinmeyen bölgedeki işaretlerden nasıl faydalandınız anlamadım Balkaya ustam. Ustamız bölgeyi söylemiyor ha belgeden söylemiş ha görüp söylemiş. Ben anlatılanın doğrusu veya yalanında değilim, ustamız bölgeyi bulmuş ve anlatıyor, bölgeyi bulan zaten bu işaretleri görecek, bölgeye ulaşamayanında zaten bir işine yaramayacak. Ustamızında göründüğü kadarı ile bir çalışması yok. Görenin tanıması için bir kaç fotoğrafta yok, ne diyelim allah kolaylık versin bu işe gönül verip uğraşanlara
O halde size kısaca yapmanız gerekeni söyleyeyim . Diyelimki bölgenizde bir işaret var eşkıya olduğuna emin oldunuz ve nokta konusunda sıkıntı çektiniz ozaman bu platformdan işareti söylersin ben denk gelirsem noktasına kadar söylerim lakin ustalar çok burda belgesi olanlar hakeza lakin söylerlermi bilemem. Ben noktasına kadar söylerim sıkıntı yok benim için .. saygılar kardeşim

balkaya34

Editör

@atasdibi usdam selamlar,,
Paytoncunun bunu nasil anladığını Paytoncu zaten satir arasinda söylemiş REMİL atiyor ve remil uzerine anlatiyor, Paytoncu burayi asla gormedi ,Görse zaten elindeki belge çok guzel bir belgedir ,isi çozer,
Mesela Hayvan barinaklarini anlatiyor ,Anlatdigi yer ,3 adet isimle belgelerde anlatilan nokdadir ,1- Nalbant alanı 2- Hora tepesi, 3-Hayvan barinaklari yada ahırlar, Bu 3 nokdada bir alandir , Dahasi var tabiiki, Mesela burda KECİ olacak der ama resim koymuyor cunki bu yer orasi degil , 3 dikili TAŞ der ayni tepenin etegi, Yigma tepe der ,Bu tepe kervan yolu ile SANDIK gibi olan tasin arasinda ,
Bir baska örnek KUCAGINDA ÇOCUK ile hamama giden kadin der ki bu alan yore olarak ayni yorede arasinda 3 klm tahmini mesafede ,ve burda Sicak su,Gemiler,366 rakam,Balli kaya, AYNA kaya ,Tepede DEGIRMEN , ve daha bir cok isaretin oldugu bir dere ,Bunu paytoncu belgeden okuyor, Gormüş olsaydı, 1 tane resim koymazmiydı ?
İsde benim isdifadem ,Bu belgeler bende yok bende hic belge yok ,Sadece Sitelerde Yazan arkadaşlardan isdifade ediyorum, Herhangi bir siteye girerseniz Balkaya34 Ün koydugu resimleri ve o resimlerle ilgili bilgileri goreceksiniz, Isde benim isdifadem budur,
Dolayisiyla PAYTONCU ve konulari yazan arkadaslara teşekkür ederim , Demekki bu yazilanlardanda faydalanan benim gibi birileri vardır,

paytoncu

Bilgili Üye
@atasdibi usdam selamlar,,
Paytoncunun bunu nasil anladığını Paytoncu zaten satir arasinda söylemiş REMİL atiyor ve remil uzerine anlatiyor, Paytoncu burayi asla gormedi ,Görse zaten elindeki belge çok guzel bir belgedir ,isi çozer,
Mesela Hayvan barinaklarini anlatiyor ,Anlatdigi yer ,3 adet isimle belgelerde anlatilan nokdadir ,1- Nalbant alanı 2- Hora tepesi, 3-Hayvan barinaklari yada ahırlar, Bu 3 nokdada bir alandir , Dahasi var tabiiki, Mesela burda KECİ olacak der ama resim koymuyor cunki bu yer orasi degil , 3 dikili TAŞ der ayni tepenin etegi, Yigma tepe der ,Bu tepe kervan yolu ile SANDIK gibi olan tasin arasinda ,
Bir baska örnek KUCAGINDA ÇOCUK ile hamama giden kadin der ki bu alan yore olarak ayni yorede arasinda 3 klm tahmini mesafede ,ve burda Sicak su,Gemiler,366 rakam,Balli kaya, AYNA kaya ,Tepede DEGIRMEN , ve daha bir cok isaretin oldugu bir dere ,Bunu paytoncu belgeden okuyor, Gormüş olsaydı, 1 tane resim koymazmiydı ?
İsde benim isdifadem ,Bu belgeler bende yok bende hic belge yok ,Sadece Sitelerde Yazan arkadaşlardan isdifade ediyorum, Herhangi bir siteye girerseniz Balkaya34 Ün koydugu resimleri ve o resimlerle ilgili bilgileri goreceksiniz, Isde benim isdifadem budur,
Dolayisiyla PAYTONCU ve konulari yazan arkadaslara teşekkür ederim , Demekki bu yazilanlardanda faydalanan benim gibi birileri vardır,
Eyvallah balkaya ustam.
Lakin mevzuyu hala anlamadınız remille görünmeyeni yani toprak altında olanları görmek remil dışında alanda olanı görmekle yazıyorum bende belge bir tane oda öküzler harici yoktur. Alana gelince ben alanı aramıyorum alan zaten mevcut sayılanların fazlası var eksiği yok. Herşey yerli yerinde lakin ben alanın şifresine kadar çözmüş biri olarak benim nokta aramak yada yardım istemek gibi bir amacım yokki resim yükliyim ben sizlere sizlerin bölgesinde böyle birşey varsa sadece Allah için sizlere yol göstereyim diye burdayım yoksa kim nerde ne ararsa arasın ben pek umursamam. Bazı arkadaşlar ellerinde belgeleri tam takım lakin hakikat bölgesiyle uzaktan yakından ilgisi yok belgeler bana göre çöp. Yer yoksa belgede çöp sayılmazmı...

balkaya34

Editör
@paytoncu eger sizin elinizdeki belgeler bende olsaydı ÇOOOK isler olurdu, Bu kardeşin Mersedese binerdi , Ben sizlerin sayenizde, yani sitede bu konuları isleyen yazan çizen yorum yapan arkadasların sayasinde bir nokdaya getirebildim ,Ve üzerinde çalışiyorum, Size ozelden resimler gondermek isderdim ki bunlar senin hikayesini yazdigin resimlerdir ,Ama ozeli yok sitede goruyorlar,
ALLAH herseyin hayirlı olanini versin İNSAALLAH .

paytoncu

Bilgili Üye
@paytoncu eger sizin elinizdeki belgeler bende olsaydı ÇOOOK isler olurdu, Bu kardeşin Mersedese binerdi , Ben sizlerin sayenizde, yani sitede bu konuları isleyen yazan çizen yorum yapan arkadasların sayasinde bir nokdaya getirebildim ,Ve üzerinde çalışiyorum, Size ozelden resimler gondermek isderdim ki bunlar senin hikayesini yazdigin resimlerdir ,Ama ozeli yok sitede goruyorlar,
ALLAH herseyin hayirlı olanini versin İNSAALLAH .
Balkaya usta benim elimde bir tane tek belge var oda üç tane noktayı veren bir çizim.
Haricinde belgem yok. Zaten gerekmiyor bana belge alanda nereye gidersem gideyim her yer belge sayılır benim için. Ben bu yazdıklarımı belgeden yazmıyorum diyorum sen belgeden bahsediyorsun belgem yok usta 😁😁 bende belge yok alandan yazıyorum gördüklerimi yazıyorum mübarek yahu..

balkaya34

Editör
Balkaya usta benim elimde bir tane tek belge var oda üç tane noktayı veren bir çizim.
Haricinde belgem yok. Zaten gerekmiyor bana belge alanda nereye gidersem gideyim her yer belge sayılır benim için. Ben bu yazdıklarımı belgeden yazmıyorum diyorum sen belgeden bahsediyorsun belgem yok usta 😁😁 bende belge yok alandan yazıyorum gördüklerimi yazıyorum mübarek yahu..

@paytoncu eyvallah Usda,
Bu resimde nd var açiklayim ,Aciklamamdaki tek sebep bu nokda TURKIYEDE tek yerdir yani bir daha yok,resmi onjne aldiginda ondeki resim W harfidir bu harf bu ,Nalbant alsninin ve Hora yerinin ana nokdasi yani bu olmazsa olmazidir,
Biraz ilerisinde o.meshur keci ,Bu resminde yakin cekimi var yani o daha net görünür, Onun hemen arkasindaki tas Ucu yere sokulmus olan SANDIK taş ,Bu ras arkadan girundugu icin boyle dir orda anlatilan dflik var yani kurşun delmis gibidir, ve onunda oninde meshur tek yigma var ve yigmaninda hemen alttarafinda meshur kervan yolu ve ikerde Hayvan barınakları ve daha ikerisi Vezir tepedir ,Suan gordugun cok az bir nokdada kac isaret var buna gore bir fikur olusdurabilirsin ,Bunlar baska hic bir bolgede yok, 20210904_154658.jpg

Birde bu resimde bu sandik tasin arka tarafinda ve bahsi gecen 3 tasdan birisi ,Yani bu resmi de koydugumda 3 tas dikdik dedigi 3 gen bu taslardan ibaretdir,20240211_125416.jpg
Bubresim RUM kemencesı , kılıflı kemençe

Şuda keçi,,
Screenshot_20241019-195404_Gallery.jpg

Gordugunuz bu resimler 80 metre karelik bir alan da yani tümu bundan ibaret degil daha cok resmi var buranın, Anladiniz herhalde usdam,

Son düzenleme: