Bilinen en büyük hazine efsaneleri

Hoplit

Bilgili Üye
Defineci dostlarım yeni bir tartışmayla karşınızdayım. sorum bildiğiniz en büyük hazine efsaneleri nelerdir.

benim bildiğim volçan voyvoda efsanesi var. tonlarca altını varmış. parçalı gömü. hepsi biyerde değil.

Bunun dışında sultan süleymanın hazinesi duydum bunun miktarını bilmiyom tek duydum.

Birde aztek hazinesi var oda baya ünlü.

Roma darphaneleri ünlü.

kleopatra hazinesi yada mezarı var.

amber odası buda çok ünlü.

ahit sandığını yafidiler arıyor.

başka ne var arkadaşlar. nasip olursa bunlardan birini gözden kestireceğiz :)

Mal bulanındır

BELKIDE INSANLARIN ELINDE KALAN SON SEY UMUTLARIDI
sen dua et @The Thing ten torpillisin...herturlu yurursun tum konularini begenerek heycanla takip ediyom cok surukleyici fantastk bombastik mevzularin var.
bu konunda oyumu karun hazinesi cengizhanin mezari truva hazinesi ve muge anliya cikan 600 ton altin hazinesinden yana kullaniyiim.

Hoplit

Bilgili Üye
karunu unutmuşum yazdın eyvallah. muge anlı hazinesi ne ? yeni duydum. muge anlı hazinesimi var. yooo onun zaten kendi hazine. venedik dukası gibi hay maşallah :D

firavunda var onların hazinesininde bir kısmı bulunuk hala bulunamayan var.

kırk haramileri duydunuzmu onlarında hazinesi varmıydı. kırk haramiler yoksa çizgi romanmı gerçekte varmıydı ?

dogoz3

Member
Hoplit ne adamsın yahu :) Tamamen beyin fırtınası ile oluşturulmuş , tonlar havada uçuşuyor. Osmanlı arşivlerinde ki belgeler ile hic alakası kalmadığını düşündüğüm. Hedef saptırmak yada oyalamak veyahut kısa yoldan köşe dönme pesindekilerin elinde dolanan mısralar...... Hadiyakaladin bir iki satir orjin birşeyler . emin ol ömrün yetmez. Masal tadında okuyup keyif alalım bence. Bunlar ile budenli uğraşmak yerine 2 tane hadis-i şerif okuyup anlamaya calissak vallahi bunda çok daha büyük hazinedir. Hoplit kardeş dostane ve samimiyet ile yazdım. Umarım beni yanlış Anlamazsin. Kotu hicbir niyetim yok. Tek derdim daha gerçekçi ve somut şeyler üzerinden devam edersen daha hayır olur derim. Konulara yazmak istiyorum fakat şimdiki zamanda insanlar çok sabırsız ve de fevri çıkışlar çokça yapılıyor. Ortak bir platformdayiz . Degerli insanlar var burada, tad tuz kacmasin diye bi parca geriden takip ediyorum inşallah. Selametle.

dogoz3

Member
sen dua et @The Thing ten torpillisin...herturlu yurursun tum konularini begenerek heycanla takip ediyom cok surukleyici fantastk bombastik mevzularin var.
bu konunda oyumu karun hazinesi cengizhanin mezari truva hazinesi ve muge anliya cikan 600 ton altin hazinesinden yana kullaniyiim.
Ustam daga kaçırılan bir adam vardi. Müge anlida onu demek istedim sanırım. O isin sonun çok sağlam bir uç kâğıt çıktı. :) İsteyene detayli yazarım.

The Thing

C*
Süper Moderatör
Aga bulacaz rahat ol sen, bulamasakta kara demligin dibini görecez her şekilde, oda bir hazinedir.
?

Mal bulanındır

BELKIDE INSANLARIN ELINDE KALAN SON SEY UMUTLARIDI
Ustam daga kaçırılan bir adam vardi. Müge anlida onu demek istedim sanırım. O isin sonun çok sağlam bir uç kâğıt çıktı. :) İsteyene detayli yazarım.
evet coj efsane var aslinda dogru olanida var ancak hep soylerim bulmasi kolay isleyip yemesi zor.alicilarin onda sekizi kollukkuvvetleri onda biri muhbirler onda biriyse yurtdisi baglantili aracilar.onda on ketenpere yani.
pesine gidilen bulunan yalanan hupletilen obje altin olursa herturlu formunu degistirip refaha ulasirsin ufak olsun altin olsun gerisi comolokko