aga_0074
Member
çok güzel bir paylaşım lmuş emeğine sağlık...
Yamanlar dağı Manisa çocukları da burda oklanarak öldürülmüşAĞLAYAN KAYA.:Ziyaretçilerini çeşitli duygulara sevk eden bu kayanın efsanesi ise yıllardır dilden dile dolaşıyor. Doğal aşınma sonucu oluşan, başı önüne eğik, ağlayan bir kadına benzetilen bu kayanın, Zeus'un taşa dönüştürdüğü Niobe'yi temsil ettiğine inanılıyor.Ekli dosyayı görüntüle 277200
Hazır sizi yakalamışken 18 yıllık tecrübenizde heybenizdeyken bir soru da benden gelsin müsadenizle.Yani kardeşim öyle bir şey sordunki bunu anlat anlat sabaha kadar sürer
1.Eğer arkeoloji okuyacaksan zorunlu okumayacaksın kardeşim istek olacak tarihe karşı bi empati duyacaksın..
Benim aslında bu bölümü okumamdaki mesela .
Bizim buradaki müze. bildiğimiz üzere müzede duran kişilerde arkeoloji bölümü bitiren kişilerdir ve bende sürekli bizim mahallediki müzedeki ablayla sohbet etmk için müzeye giderdim öyle böyle derken abla kardeş derken bana bu bölümü aşıladı ve allah razı olsun başardım.
şimdi dışardan bakınca tek bir tip görülebilir ama bu yanlış yani bunun mesleki seçmeli dersleri var mesela
Assur arkeolojisi.Müzeciliğe giriş.Hitit sanatı.Arkaik çağ seramiği.Kültürel antroploji.Urartu arkeolojisi.Antik yunan ve roma döneminde ölü gömme adetleri.Tanrılar ve kutsal alanalar v.b bunun gibi bir çok
arkeoloji bölümü bitiren ne iş yapabilir desek .
1.İnglizce sertifikan olmak zorunda farklı dilde bilirsen bu senin için bi atı demek...
Turizm ve Kültür Bakanlığında çalışabilir lakin bunun için iyi bir puan ve atama gerekmektedir.
Ayrıca ilerleyen zamanlarda kendisini geliştiren insanlar üniversitelerde Arkeoloji bölümlerinde öğretim üyesi olarak görev yapabilir o bölümün başkanlığına kadar yükselebilir. ve müzeler var birde bir müzede görev yapabilirsiniz..
SAYGILARIMLA
Ben kucuklugumden beri kazma isine meraktim,oyun oynarken bile en cok celik comak oynardik,isin icinde kazmak var ya ?bir gun yine oyun olsun diye toprak kazarken kemikler bulmustuk eeee hayal gucude cok ya ahan dedik insan kemikleri?meger hayvan kemigi imisYani kardeşim öyle bir şey sordunki bunu anlat anlat sabaha kadar sürer
1.Eğer arkeoloji okuyacaksan zorunlu okumayacaksın kardeşim istek olacak tarihe karşı bi empati duyacaksın..
Benim aslında bu bölümü okumamdaki mesela .
Bizim buradaki müze. bildiğimiz üzere müzede duran kişilerde arkeoloji bölümü bitiren kişilerdir ve bende sürekli bizim mahallediki müzedeki ablayla sohbet etmk için müzeye giderdim öyle böyle derken abla kardeş derken bana bu bölümü aşıladı ve allah razı olsun başardım.
şimdi dışardan bakınca tek bir tip görülebilir ama bu yanlış yani bunun mesleki seçmeli dersleri var mesela
Assur arkeolojisi.Müzeciliğe giriş.Hitit sanatı.Arkaik çağ seramiği.Kültürel antroploji.Urartu arkeolojisi.Antik yunan ve roma döneminde ölü gömme adetleri.Tanrılar ve kutsal alanalar v.b bunun gibi bir çok
arkeoloji bölümü bitiren ne iş yapabilir desek .
1.İnglizce sertifikan olmak zorunda farklı dilde bilirsen bu senin için bi atı demek...
Turizm ve Kültür Bakanlığında çalışabilir lakin bunun için iyi bir puan ve atama gerekmektedir.
Ayrıca ilerleyen zamanlarda kendisini geliştiren insanlar üniversitelerde Arkeoloji bölümlerinde öğretim üyesi olarak görev yapabilir o bölümün başkanlığına kadar yükselebilir. ve müzeler var birde bir müzede görev yapabilirsiniz..
SAYGILARIMLA