Yolda bulunca parayı nasıl harcarım diyip vericek yer arıyorsan öyle oluyor Altında olan araba yada kendi eşyn kadar paran kadar değerli olmuyor anlıyacağın . Bu işin azı çoğu olmaz işin içinde tarih ve o gezinti uğraş bazen yetiyor kaldıki sadece matdiyat olarak bakmıyanlrda var bu işlere sikke 2 kuruş etmez onu bulmak için bir ton harcama yapanlar var masraf daha fazla Birazda insanın kendsine bağlı bilemeyizki kim neyle mutlu oluyor fazla bulanlarıda uzun süre mutlu göremedim Herşeyin hayırlısı diyim .Yani bu parlak sari altini insan ilk bulunca ne yapar merak ediyorum, hele bir kap bir kup dolusu, bana tehlikeli gibi geldi, yanindakl ya kafayi yerse yokmu bilgi verecek
Çok ısrar ettin ben anlatayım. Bizim orda yaylada bir çoban davar güderken, kale denilen mevkinin(büyük bir tepe)olduğu yerde yamaç dan bakınca bayırda bir şey parlar gözüne, merak içinde gider, birde ne görsün....Yani bu parlak sari altini insan ilk bulunca ne yapar merak ediyorum, hele bir kap bir kup dolusu, bana tehlikeli gibi geldi, yanindakl ya kafayi yerse yokmu bilgi verecek
Herseyden once kimle gittigine dikkat edeceksin , en yakinin olsa bile. Eger o anda nefis devreye giderse sonu kotu, yok sabirli olup sukrederseniz problem olmaz. Ne ararsan ara onceden adamini iyi sec.Yani bu parlak sari altini insan ilk bulunca ne yapar merak ediyorum, hele bir kap bir kup dolusu, bana tehlikeli gibi geldi, yanindakl ya kafayi yerse yokmu bilgi verecek
Sitede bir Kardeşimiz paylaşmıştı.codex ustam zor is insan belli olurmu bilmem, yav kime guvenecen, adam ihbar bile ediyor, insan beser sasar
Çok derken ne kadar çok Bu resimdeki kadar bulsam 1 tanesini alır gerisini toprağın altında bırakırdım Bunlar toprak üstüne çıkarsa çok kişinin canı yanar Başta başına büyük bela alır insan şu zamanda yav öyle bir soruki bu arkadaşlarda sorup durur işlem yaparken ya çıkarsa çıkarsa ne olucak küreğin sapını kafana vurur alır parayı giderim diyorum tabi o an tam terside olabilir :200:Ekli dosyayı görüntüle 222473@mayhem ustam karanligin icinde bir mekanda fenerin isiklarinda ilk altin pariltisi, camurun icinde ama buyuk bir miktar bulan bir insan nasil hisseder diye merak ettim, ama siz cok siradan anlattiniz, isin heyecanini anlatmadiniz, bereketsizligi anlattiniz, sanki heves etme der gibisiniz, tecrubu konusuyor hurmet etmek lazim
O dönemin gümüş paraları. degeri nadir olmasından değil tarihi hikayesinden dolayı yüksektir. Türkiyede olacağını sanmam. judas kendisine verilen bu rüşveti daha sonra pişman olduğu için iade ettigi anlatılır. sonrasında ne olduğu bilinmiyor. belki dağıtıldı, belki kötü bir amaçla kullanıldığı için gömüldü. bilemeyiz. ben bu hikayeyi bazı paraların çok değerli olabileceğini anlatmak için örnek vermiştim.@bozoklu ustam bu gümüş para sınırlı sayıda mı? Belli bise mi, nerelerde bulunur? Bilgisi nedir? Teşekkürler abiciğim