Bizans Kalesi Basileus

Gcguess

Aktif Üye
Katılım
3 Eyl 2018
Mesajlar
161
Tepkime puanı
36
Puanları
5
Ekli dosyayı görüntüle 234896

Ekli dosyayı görüntüle 234897

Ekli dosyayı görüntüle 234898

Ekli dosyayı görüntüle 234899

Ekli dosyayı görüntüle 234900


OLTUDAKİ SAKLI KENT 2500 YILLIK BIZANS KALESI BASILEUS

ilçemizin derinliklerinde gizli asırlardır ayaktaki bu eser tarihi geçmişini meydan okurcasına son ana kadar yine dik duracak.

Hicbir şekilde bakımı yapılmayan kaderine terk edilmiş bu kale bütün heybetiyle gelenlere bana ulaşamazsınız erişemezsiniz dercesine yükseklerde doruklarda

Oysa çevresi ormanlık alan ve piknik içinde çok uygun buraya yapılma sebebi tarihi hikayesi anlatacağımız şekliyle uygun olabilir.

Oltu bölgesini saran cücürüs Tamrud, gökçedere ve meşhur Anzac deresinde bulunan bütün eserlerle bağlantısı olduğu muhakkak
Oltu yönünden gelebilecek herturlu saldırıyı ber taraf etmek için Kale içindeki bir bölümde oluşturulan Dumanla haberleşme sistemi ile yine piknik alanında bulunan Köroğlu kalesi dediğimiz bu yone doğru bir bilgi verildiğini anlıyoruz.
Köroğlu kalesinden yakılan bir ateşin dumanıyla Anzav deresinde bulunan yükseklerdeki gözetleme kulesinden izlenebiliyor.

Elma duzunden gelecek bir saldırıda olursa bu yönde bir gözetleme kulesi ne yazıkki taş yığınına dönüşmüştür.

Anlaşılan o ki bu bölge büyük bir yerleşim yeriydi ve herzaman savaşa hazır şekilde bir yasam şartları vardı bu resimdeki kaleyi merak edenlerin gidip görmesini tarihin en eski uygarlıklarını yeniden yaşamasını dilerim.
 
Üst