Uyuşmazlıklarınız yukarıdaki sorularımda ve açıklamalarım da. Büyük harflerle yazdım.
Ustam kapak taşı dediğim taş 1.5 metre kadar mesafeden çıktı. Attığım görseldekinin benzeri.
Manilayla kaldırdık derken yerden kaldırmadık, girişin ağzından ayırdık anlamında kullandım. Zaten yerde olsa böyle bir taşı kaldırmaya manila da yetmezdi.
Metal tespitimi çubukla yapmadım, dedektörle yaptım. Uğur Elektronik'in Gold Finder Neon'unu kullanırım birkaç senedir, cihazım budur. Kapağı farkettikten sonra cihazı derin arama başlığıyla yüzeyden tutarak metal tespiti yaptım. Çalışmaya başlamadan önceden cihazla sinyal almıştım ama kuşkularım vardı, alan bol mineralli bir alan. Bilirsiniz ki mineralli bölgede cihazın toprak ayarını ne kadar iyi yaparsanız yapan nokta atışı yapamazsınız. Tecrübelerime dayanarak tektek ve derin aramada bu cihazı öneririm.
Tecrübeli ustalarım bilir ki mezar odaları ve lahitlerde cenazelerden ve metallerden kaynaklı yoğun bir gaz olur, kapağı açtığımız zaman sızan gazdan ufak bir zehirlenme yaşadık.
Girişle ilgili verdiğim veriler tahmini veridir, 60x60 genişlikte yaklaşık bir metre uzunluğunda bir geçitten içeriye girdik.
Şükür biz de dünkü çocuk değiliz ustam, 10-12 yıllık mazimiz var sektörde.
Yazdığınız gibi şahsi bir sorunumuz kesinlikle olamaz, saygılarımı sunarım.
Anlattıklarımda yazarken yanlış veya eksik bilgi verdiğim yerler olursa, sonraki çalışmamda görsellerle telafi ederim.