İBRAHİMMDOGAN
Member
fanatik61 ilk resme bak kardeşim orada işaret zaten belli diğerleri uzak çekim olduğu için dikkatini çekmemiştir.
Oncelikle resim elinizde varsa biraz daha yakin acidan isaretli kayayi komple gorebilecegimiz sekilde guzel olurdu. Isaretteki tas kesim izlerine bakarak, fikrim bu isaretin fosil olmadigi yonunde.burası çok eski bir yerleşim alanı demiyelim Mirkut kardeş bu işaretin sol tarafında çok büyük ve uzun bir mağara var çok eski yıllarda yaşam bu mağaranın içinde oluyor ve bu bölgelerde mezar işretleri var mağaranın alt taraflarında kare oymasından üçgenine kadar hepsi mevcut hiç birisi ilgimi çekmedi taki bu işareti bulana kadar. Gelelim senin Soruna mezar işaretleriile arası takribi 30 metre civarında yakınlığı söz konusu.
Isaretin hemen onundeki kayayi kirmislar gibi duruyor kardesim. Muhtemelen odalari gosteriyor olmali. Isaretin onu de cam agacinin oldugu bolge ve resmi ceken kardesim ayaklarinin alti a dogru odalar olmali. Burasi tunelle girilen biryer ve tunel girisini yamaca dogru atmis olabilirler. Patika yoldan bana biraz bahsedermisiniz kardesim assagidan buraya cikarken ve bu isareti hatta bahsettiginiz isaretleri dahi gecince patika yol nasil gidiyor kivrimlari nasil. Ayrica derede daralan fazla gunes gormeyen bir yer dikkatinizi cektimi. Assagida iki suyun birlestigi yere yakin eski kopru ve iki dere arasinda hafif duzluk alanda degirmen varmi kardesim.Tecrübene ve isaret diline hayran kaldim üstadim. Dere magaranin icinden cikiyor. Resme sirtimi verince sagda resmi önume alinca solda kaliyor ve 700 metre sonra soldan gelen ana dereyle birlesiyor. Mirkut kardesim resimleri tam olarak buraya yuklemekte sorun yasiyorum sana baska turlu nasil ulastirabilirim resimleri bi yardimci olsan bana? Zengin yer oldugunun farkindayin ustadim ama benim bilgim cozmeye yetmiyor o yuzden sizlerden yardim istiyorum. Yardimlarin icin simdiden sana tesekur ederim ustadim.
Odasi altinda olur diyenler cok olur kardesim fakat ihtimaldahi vermiyorum. Benim soyledigim yerde olmali enaz iki en fazla uc oda olmali ve isciligi cok agirdir. Burada kaya mezarlar olmali onlara togunlasmalisin ilk tapta. Ayrica kare yada dikdortgen oymalarin hemen on metre onu az meyilli olur odasi oradadir, ya setlidir yada cukurumsudur. Burayi acmak digerlerine gore nekadarda zor olsa isciligi, daha kolaydir.Cok Agir sorular geldi be abi calismadigim yerlerden sordun. 1. Dere magaranin icinden cikiyor ve dere ici komple taslarla dolu selale gibi hertarafi kivrimlari konusunda cok emin degilim. 2. Parika yol hemen magaranin onunden isaretin oldugu yeein onunden duz ilerliyor asagiya falan degil isaretin onunden geciyor patika yol. Simdi sayin abim sen bu odalarin bu kayada olmadiginimi dusunuyorsun yoksa tunelin baska bi yerdsnmi geldigini dusunuyorsun ? 3 degirmende yok koprude yok abi bu bolgelerde. Bu arada isaretin altini ben yokladim abi bosluk varmi diye.
Ana irmaktan bahsetmiyorum kardesim. Hemen altindan akan akarsudan bahsediyorum. Patikayida yine yanlis anlattin oysa patikanin hemen altindan gecip isaretlere varip orayi gectigide gorunuyor, ogrenmek istedigim patika bir yerden sonra acilip tekrar birlesiyormuydu. Yada benim godugum iki kuru dere arasindaki tumsekmi bundan emin olmak istiyorum. Normalde burada yukarida 3 kademeli yer olmali ilki yuksek ikincisi biraz daha dusuk ucuncusu ise daha dusuk setli yerler olmali. Ve buradan cikan akarsu assagida bir yerde dusus yapiyormu selale varmi. Bunlara cevap bulmaliyim.Simdi milkut ustadim bu isaretle ana akarsuyun arasi 900 mt falandir isaretle dere arasi cok dik olmasada hafif rampa seklinde eskiden ekim arazisi yani tarlaymis bayada genis bi alan ama dereden karsiya gecersek orasi dag dagin dibinden geciyor ana irmak isaretin karsisinda derenin karsisinda kayalik bolge var.