kardeş bu b, mezardan çıktı, bununla birlikte metal bi tokaya benzer bişi daha vardı ama zaman ve oksitten çürümüştü. bu şişe de yemyeşilditemizledim bu hale geldi.Nerden çıktı bu ?
Tamam o zaman göz yaşı şişesi..kardeş bu b, mezardan çıktı, bununla birlikte metal bi tokaya benzer bişi daha vardı ama zaman ve oksitten çürümüştü. bu şişe de yemyeşilditemizledim bu hale geldi.
bana da öyle geldi ama diğer örnek gözyaşı şişelerinden bu farklı, kapağı var ve yaklaşık 20 cm boyunda.... neyse iyi bir vitrin süsü olacak. mali değerinin olmadıını anlıyorum yorumlardanTamam o zaman göz yaşı şişesi..
Rivayet odur ki ölenin ardından ağlayanlar gözyaşlarını şişelere doldurur ve ölüyle beraber gömerlermiş. Bu, ölünün ardından gösterilen bir tür vefa ritüeliymiş. Gözyaşlarının doldurulduğu şişelere gözyaşı şişesi denirmiş. Bu şişelerin sembolik olduğu ve çoğu kez mezarda yatanı çeşitli açılardan tasvir ettiği de söylenir. Bu şişelerin hakikatinin tam olarak ne olduğu kaynak yetersizliğinden bilinmiyor.
Evet şişe olarak ilk baktığım da bana da farklı geldi o yüzden cevap veremedim . Siz mezar olayını söylediğiniz de direk yazdım Güzel bir hatıra kalsın merhumdanbana da öyle geldi ama diğer örnek gözyaşı şişelerinden bu farklı, kapağı var ve yaklaşık 20 cm boyunda.... neyse iyi bir vitrin süsü olacak. mali değerinin olmadıını anlıyorum yorumlardan