ne yapmam gerek peki hocamBakır veya prit dediğimiz malzeme de olabilir bunun ayrımı resimden pek olmaz kimyasal birkaç bişey yapman gerekecek asitlerle o şekilde anlarsın
teaekkur ederim cok saolasin@Bilal0619 pek ilgi alanım değil ama uzun bir mesele bunu önce balyozla kırıp un ufak edeceksin sonra bir kaç çökertme yöntemiyle ayrıştırıpta devam edersin yoksa tuz ruhu gibi kezzap gbi asitlerle direk üzerine döküp sarılardaki bozulmalara bakarsın bakırsa pritse renk atar yanma olur kısaca altın ise renk te sıkıntı olmaz
Pirit çevremde ki bir kaç ahmağa sözüm geçmedi bundan 2 yıl önce 1500'e kapalı çarşıya bedavadan Fırına teste para verdilerdi.Madenin ismini unuttum anma türkçesi ahmak altını dedikleri bir oluşum da olma ihtimali var
Ustam çok sakat bir işlem. Yanımızda işi bilen bilir kişi yaparken kendini hastanelik etti. İçine solusa ciğerleri söndürüp öldürme ihtimali, çıplak gözle işlem yapıp kör olma ihtimali dahi varmış. Bunları yanımda işlem yapılırken öğrendim.@Bilal0619 pek ilgi alanım değil ama uzun bir mesele bunu önce balyozla kırıp un ufak edeceksin sonra bir kaç çökertme yöntemiyle ayrıştırıpta devam edersin yoksa tuz ruhu gibi kezzap gbi asitlerle direk üzerine döküp sarılardaki bozulmalara bakarsın bakırsa pritse renk atar yanma olur kısaca altın ise renk te sıkıntı olmaz
Çok teşekkür ederim benim unuttuğum bir kısımdı kimyasal çözülmeden kaynaklı zehirli gaz salınımı bunu hatırlatmada fayda var @Bilal0619Ustam çok sakat bir işlem. Yanımızda işi bilen bilir kişi yaparken kendini hastanelik etti. İçine solusa ciğerleri söndürüp öldürme ihtimali, çıplak gözle işlem yapıp kör olma ihtimali dahi varmış. Bunları yanımda işlem yapılırken öğrendim.