[h=2]BU YOLDA SORDUM BAK NE DEDİLER…[/h][h=2]Ben bir boşluktayım dedim:[/h][h=2]Gel dolduralım dediler….[/h][h=2]Ama tarîkat beni ürkütür dedim;[/h][h=2]Allah demekten korkulur mu….? Be yahû dediler…[/h][h=2]Peki diyerek âşk ocağında cân oldum;[/h][h=2]Sen değil biz seni murâd ettik dediler…[/h][h=2]Bana bir keramet gösterin dedim;[/h][h=2]Dön de eski hâline bir bak dediler….[/h][h=2]Ben ne zaman Kemâl'e ererim dedim;[/h][h=2]Ben demeyi bırakınca dediler…[/h][h=2]Peki zikrime zikir katayım mı dedim;[/h][h=2]Yok sana verdiğimiz sana ziyâde dediler…[/h][h=2]Kızdığım birine hesap sordum dedim;[/h][h=2]Sen hesabı sorulansın dediler…[/h][h=2]Bazılarını kınadım dedim;[/h][h=2]Kınadığını yaşamadan ölemezsin dediler…[/h][h=2]Ben de susmayı denerim dedim;[/h][h=2]Aferin susan konuşandan çok öğrenir dediler…[/h][h=2]Mevlâmı bilmek istedim dedim;[/h][h=2]Sen Evvel kendini bil dediler…[/h][h=2]Kendimi nasıl bileceğim…? ki dedim;[/h][h=2]E Önce hâddini bil dediler…[/h][h=2]O zaman ben bir hiçmişim be yahû dedim;[/h][h=2]O zaman Bu makamın kıymetini bil dediler…[/h][h=2]Çok sevdim sizi dedim;[/h][h=2]Hani ya ispâtı dediler…[/h][h=2]Âşkın ateşine yandım dedim;[/h][h=2]Dumanın çok hani nerde külün dediler…[/h][h=2]Dertlendim dermân istedim;[/h][h=2]Allah derdini artırsın dediler…[/h][h=2]Dilim kurudu su istedim,[/h][h=2]Pınar başında susanır mı dediler…[/h][h=2]Çaresiz ben de sustum,[/h][h=2]Ha şimdi oldu, İşte bunu hep yap dediler…[/h][h=2]Âh şeyhim ne olur gel dedim;[/h][h=2]E Senin kalbinde boş yer yok ki dediler…[/h][h=2]Biliyorum dedim;[/h][h=2]Bilme dediler…[/h][h=2]Bilmiyorum dedim;[/h][h=2]Bileceksin dediler…[/h][h=2]E peki Bundaki hikmet nedir..? Dedim;[/h][h=2]Çok soru sorma dediler…[/h][h=2]Kimi zaman cezbeye geldim;[/h][h=2]Riyâdan kork yut onu dediler…[/h][h=2]An oldu kahkaha attım,[/h][h=2]Ne bu rahatlık yahû edeb dediler…[/h][h=2]Kendimi dağlara vurdum,[/h][h=2]Kolaya kaçma gel hizmet et dediler…[/h][h=2]Yerli yersiz ağladım;[/h][h=2]Göz yaşın hiç kurumasın dediler…[/h][h=2]İnsan içine çıktım;[/h][h=2]Ne bu kalabalık dediler…[/h][h=2]Aldım elime bir kitap;[/h][h=2]Önce bildiğinle âmel et dediler…[/h][h=2]Gelecek kaygısı çektim;[/h][h=2]Yarın henüz gelmedi dediler…[/h][h=2]Ben neredeyim…? Dedim;[/h][h=2]Körebe kuşu gibi ol dediler…[/h][h=2]Durayım mı…? Dedim;[/h][h=2]Yürü kader gayrete âşık dediler…[/h][h=2]Geriye gideyim mi…? Dedim;[/h][h=2]İmânın gider dediler…[/h][h=2]O zaman öne çıkayım mı…? Dedim;[/h][h=2]İleri giden kelleden olur dediler…[/h][h=2]Peki ne yöne gideyim…? Dedim;[/h][h=2]Sen deryadaki gonca gibi ol dediler…[/h][h=2]Biraz nasihat buyursanız dedim;[/h][h=2]Sükûtumuzdan ne anladın ki be yahû dediler…[/h][h=2]Yaptığım işleri sordum;[/h][h=2]İmânının aynasıdır dediler…[/h][h=2]Yıkılıp düşersem nolur dedim;[/h][h=2]Düştüğün yerden kalk o zaman dediler…[/h][h=2]Üzerime necaset sıçrarsa dedim;[/h][h=2]Dünya kiri yıkayınca çıkar dediler…[/h][h=2]Ticaret yapayım mı..? Dedim;[/h][h=2]Al efendim, ver efendim de dediler…[/h][h=2]Münakaşaya düşersem napıyım dedim;[/h][h=2]Aman onu Allah için terk et dediler…[/h][h=2]Fitne çıkarsa ne olacak…? Dedim;[/h][h=2]Fitneyi uyandıran olma sakın dediler…[/h][h=2]Gelir beni bulursa dedim;[/h][h=2]Hâbil ol dediler…[/h][h=2]Cahille karşılaşırsam napıyım dedim;[/h][h=2]Kitap gibi sessiz ol dediler…[/h][h=2]İbadetlerimi nasıl yapayım dedim;[/h][h=2]Az da olsa devamlı yap dediler…[/h][h=2]Başkalarında kusur görürsem napıyım dedim;[/h][h=2]Gece gibi ört dediler…[/h][h=2]Ahirete nasıl gideyim…? Dedim[/h][h=2]Âmân Kul hakkıyla gitme dediler…[/h]