Aynı işlemi taş kömürüne de yapsak böyle olur.Basit şekliyle "GÖKTAŞI TESTİ"
Arkadasim, 400 TL dedigin Raporda tek bir Mineral´mi yoksa tüm Anelizler icindemi yani ne kadar Mineral varsa? Bir tanidigim söyledi, tek bir Mineral icin 500 TL Vermis, ikitelli yakinlarindaki bir yerde! Terferruat gerekmez simdi....Maliyet serbest piyasada kim ne tutturursa. Resmi kanallarda içinde tespit edilen veri sayısına göre ücretlendiriliyor. Güzel bir analiz raporu ortalama 70-80 liradan başlar, 400 liraya kadar gider. Net ve tek bir rakamı yok.
Genelleme icin dogru dedin, o Süphesiz. lakin Meteor icin Kesin Bilgi veririm, emmareleri var ve asla insani yaniltmaz! Su anda Para eden Meteorlar, Günümüzde Gökten intikal eden taslar. Asirlik Meteorlar mevzubais degil ve Parada etmiyor! Para etmesi icin, gercekten istina olan bir tas olmali! Yani Henüz kesf edilmemis Bir Maden türü olmali.....Fotografa bakip taslar icin kesin sudur diyebilsek sahaya fotografcilari gonderip dururduk herhalde
Gorseldekine gore konusuyoruz saniyordum. Ben bu dunyaya ait degilim diye bas bas bagiranlari zaten soyluyorum.Genelleme icin dogru dedin, o Süphesiz. lakin Meteor icin Kesin Bilgi veririm, emmareleri var ve asla insani yaniltmaz! Su anda Para eden Meteorlar, Günümüzde Gökten intikal eden taslar. Asirlik Meteorlar mevzubais degil ve Parada etmiyor! Para etmesi icin, gercekten istina olan bir tas olmali! Yani Henüz kesf edilmemis Bir Maden türü olmali.....
Jeo Ustam, bunun böyle oldugunu senden benden daha iyi biliyorsun, öyleyse neden yazmiyorsun arkadas?
İncelediğinde bu günlere kadar sobasında yaktığı kömürü taştan ayıramazsa dediğin doğrudur.Kolonya içinse her evde muhakkak vardır.Sonucu merak eden kolonyayı da bulur,alkolü deAynı işlemi taş kömürüne de yapsak böyle olur.
Pamuk tamam da kolonyayı nereden bulucaz? Malum koronavirüs yüzünden kolonya fiyatları uçuşa geçti.Analiz yaptırmak daha ucuza malolur ?
Ustam her bulunan mineral yada metal için 15-20 lira gibi bir para talep ediliyor. Zaten belli bir ücreti Sabit olarak belirliyor ve diyor ki, mesela 150 lira analiz ücreti, 6 materyalden fazla tespit olursa materyal başına 15-20 lira ilave ücret alınır diyor. Oda ortalama söylediğim rakamları buluyor. Arkadaşınızı kandırmamış, düpedüz dolandırmışlar.Arkadasim, 400 TL dedigin Raporda tek bir Mineral´mi yoksa tüm Anelizler icindemi yani ne kadar Mineral varsa? Bir tanidigim söyledi, tek bir Mineral icin 500 TL Vermis, ikitelli yakinlarindaki bir yerde! Terferruat gerekmez simdi....
Ustam her bulunan mineral yada metal için 15-20 lira gibi bir para talep ediliyor. Zaten belli bir ücreti Sabit olarak belirliyor ve diyor ki, mesela 150 lira analiz ücreti, 6 materyalden fazla tespit olursa materyal başına 15-20 lira ilave ücret alınır diyor. Oda ortalama söylediğim rakamları buluyor. Arkadaşınızı kandırmamış, düpedüz dolandırmışlar.
Gorseldekine gore konusuyoruz saniyordum. Ben bu dunyaya ait degilim diye bas bas bagiranlari zaten soyluyorum.
Birde bu isin sahtekarlari var her isin icinde oldugu gibi. Ben simdi desem ki bu sudur, benzerini buraya veya baska bir yere koyup satmaya calisanlar da var. Siz forumda kalan sayfalari gorebiliyorsunuz, ben ise nelerle karsilasiyorum.
Siz de yerbilimlerinden anladiginiza gore tecrubelerinizle forumdaki konulara yardim etmeniz benim de isime gelecektir. Unutmadan eklemek gerekir robot degilim, bir laboratuvar hic degilim, sadece 1 adet kuvarsin (siradan kristallenmis) kac cesit renge sahip olabilecegini siz daha iyi biliyorsunuz. Ama burada bu konulara uzak veya sadece halk dilinde bilinen sekliyle konuya hakim uyeler ve misafirlerimiz var. Benim buradaki ilk amacim balik nasil tutulmaliyi gostermek. Bu hem kisilerin ilgisini cekmek, hem aldatilmalarini onlemek hem de bu isin sahada ilk gozlemlerle nasil yapildigini ogretmek. Ben daha minerallerin sertlik degerinin nasil alinmasi gerektigi evresini oturtamadim
Varsa imkani analiz ettirsin. Bu en dogrusu. Konuyla alakali konusursak analizden meteorite mi cikti, nasil satacagini arastirsin, basaribildiyse satmayi zaten bu konuda zamanla uzmanlasir.
Madem bu konuya hakimsiniz beni buyuk bir yuku paylasmada desteklerseniz sevinirim
Ben analizi Mersin üniversitesinde yaptırdım. Analiz için kesme şeker büyüklüğünde bir parça götürmeniz gerekiyor.Bilgiler icin tesekkür ederim.
Varmi bildigin Aneliz yeri? Bu Uygun Fiyatlarla yaptiracagimiz taslar bi hayli cok!
ister burdan, istersen Özelden yaz Adresi. Yönetim Kurulu ne der butür acilimlara bilmedigim icin Özelden yaz diyorum!