Ustam diğer işaretler nedir bi anlamı var mı onlar için ne yapmak nerede aramak lazımYılan özellik ile bu tür kabartma olanları geniş bir alanın kotlaması dır.Çevredeki kilise kale değirmen akarsu tarihi yol kaynak suları eski çeşmeler ve mağarası ile dediğim gibi insanı uğraştırabilir. Sizin burada bakacağını buraya yakın olan bunun mağarası ve kilisesinin bulmaktır. Ve bu yılanın şekli ile oradaki eski yolun yada akarsuyun şekilleri benziyormuş orada bakınız. Ve aşağıdaki taşın ok yönlerinden hangi tarafta kaynak suyu yada dere var ve eski mezarlık duruyormu. Bu kayadan mezarlık yoluna gidilirmi yol mezarlıktan geçermi. Oraya varmadan bir sunak gibi oyma varmı. Bu mezarlıktaki yolun bir tarafı yüksekte mi kalır. Yüksekte kalan yerin düzüne bir bak orada ne var. Kısacası bu geniş kapsamlı bir araştırma ister. Tabiki bu yılana yol yada akarsu şekil olarak benzer ise iş biraz daha kolay boyuta geçer..... o zaman bu yılanın olduğu kayayı tertemiz yapman gerekecek ve öyle resimlemen değişik açılardan ve üsten her şey net gözükmesi. Tabi bu son yazdıklarım yılanın eski yol veya derenin şekli ile benzemesine bağlı.
Sevgili Ustam işaretler yada diğer deyim ile semboller belli bir alan içine dağılmış vaziyette yapılsalarda bu bir sistemin parçalarıdır. Ben genel olarak yorumda bulundum. Yorum yapar iken De söyledim bu geniş bir alanı kaplıyabilir diye.mesela son attığın resimde orada illaki bir şey olacak diye bir şey yok. Bazı figürlerin ortak özellikleri vardır yaşam biçimi olarak ... bazı semboller dini motif taşır eski çağlarda bunları tanrı edinenler var idi.Ekli dosyayı görüntüle 313445
Ustam diğer işaretler nedir bi anlamı var mı onlar için ne yapmak nerede aramak lazım
Rica ederim bulduğun işaretleri paylaşırsan adım atılır inşallahTamamdır ustam attığım resimler aynı yerde birbirlerine yakın yerlerde ona göre araştırma yaparız teşekkür ederim yorumların için ...
Ustam yılan dere içinde yakınlarında kayalık alan çok parası varsa bulunabilirİşaretler güzel lakin yönler ve genel alan içinde noktalanarak konumlandırılmamiş. Bu alanda su kanalı neyin değirmen mi belirtilmemiş. Son resimlerden oyuk kaya net görüntü yok nedir göremedim. Açılmış mezar mi yada görelim mahzen giridinemi delâlet eder.
Sadece yılan bir açıdan net değil oda. Ustamız yazmış hepsine katılıyorum ek olarak yilaninda ayrıca bir parası olmalı. Tahminin kayada kasa veya bir kaç kaya sikistirmasi dibinde olabilir.yonu nedir kuzeydoğu mu . Bu yılana ait para uzağa gitmez ben olsam 19 adımı geçen mesafelere çok bakmam.
Sağolasın ustam çalışmalara başlarız varsa nasibimiz alırız tesekkurler yorumların içinİşaretler güzel lakin yönler ve genel alan içinde noktalanarak konumlandırılmamiş. Bu alanda su kanalı neyin değirmen mi belirtilmemiş. Son resimlerden oyuk kaya net görüntü yok nedir göremedim. Açılmış mezar mi yada görelim mahzen giridinemi delâlet eder.
Sadece yılan bir açıdan net değil oda. Ustamız yazmış hepsine katılıyorum ek olarak yilaninda ayrıca bir parası olmalı. Tahminin kayada kasa veya bir kaç kaya sikistirmasi dibinde olabilir.yonu nedir kuzeydoğu mu . Bu yılana ait para uzağa gitmez ben olsam 19 adımı geçen mesafelere çok bakmam.