Bulduğum İşaret Ve Semboller ...

kingefe09

Yeni Üye
Nerede nasıl bulurum ve çözerim bu işaretleri...Kobra001.pngOLUK001.pngODA MEZAR001.pngAYAK İZİ001.png

kingefe09

Yeni Üye
Oda mezar yazdığım tahminim işaretler bunlar varmıdır bir değeri araştırılma yapılabilinir mi

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
Yılan özellik ile bu tür kabartma olanları geniş bir alanın kotlaması dır.Çevredeki kilise kale değirmen akarsu tarihi yol kaynak suları eski çeşmeler ve mağarası ile dediğim gibi insanı uğraştırabilir. Sizin burada bakacağını buraya yakın olan bunun mağarası ve kilisesinin bulmaktır. Ve bu yılanın şekli ile oradaki eski yolun yada akarsuyun şekilleri benziyormuş orada bakınız. Ve aşağıdaki taşın ok yönlerinden hangi tarafta kaynak suyu yada dere var ve eski mezarlık duruyormu. Bu kayadan mezarlık yoluna gidilirmi yol mezarlıktan geçermi. Oraya varmadan bir sunak gibi oyma varmı. Bu mezarlıktaki yolun bir tarafı yüksekte mi kalır. Yüksekte kalan yerin düzüne bir bak orada ne var. Kısacası bu geniş kapsamlı bir araştırma ister. Tabiki bu yılana yol yada akarsu şekil olarak benzer ise iş biraz daha kolay boyuta geçer..... o zaman bu yılanın olduğu kayayı tertemiz yapman gerekecek ve öyle resimlemen değişik açılardan ve üsten her şey net gözükmesi. Tabi bu son yazdıklarım yılanın eski yol veya derenin şekli ile benzemesine bağlı.

kingefe09

Yeni Üye
IMG-20241129-WA0004.jpg
Yılan özellik ile bu tür kabartma olanları geniş bir alanın kotlaması dır.Çevredeki kilise kale değirmen akarsu tarihi yol kaynak suları eski çeşmeler ve mağarası ile dediğim gibi insanı uğraştırabilir. Sizin burada bakacağını buraya yakın olan bunun mağarası ve kilisesinin bulmaktır. Ve bu yılanın şekli ile oradaki eski yolun yada akarsuyun şekilleri benziyormuş orada bakınız. Ve aşağıdaki taşın ok yönlerinden hangi tarafta kaynak suyu yada dere var ve eski mezarlık duruyormu. Bu kayadan mezarlık yoluna gidilirmi yol mezarlıktan geçermi. Oraya varmadan bir sunak gibi oyma varmı. Bu mezarlıktaki yolun bir tarafı yüksekte mi kalır. Yüksekte kalan yerin düzüne bir bak orada ne var. Kısacası bu geniş kapsamlı bir araştırma ister. Tabiki bu yılana yol yada akarsu şekil olarak benzer ise iş biraz daha kolay boyuta geçer..... o zaman bu yılanın olduğu kayayı tertemiz yapman gerekecek ve öyle resimlemen değişik açılardan ve üsten her şey net gözükmesi. Tabi bu son yazdıklarım yılanın eski yol veya derenin şekli ile benzemesine bağlı.
Ustam diğer işaretler nedir bi anlamı var mı onlar için ne yapmak nerede aramak lazım

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
Ekli dosyayı görüntüle 313445

Ustam diğer işaretler nedir bi anlamı var mı onlar için ne yapmak nerede aramak lazım
Sevgili Ustam işaretler yada diğer deyim ile semboller belli bir alan içine dağılmış vaziyette yapılsalarda bu bir sistemin parçalarıdır. Ben genel olarak yorumda bulundum. Yorum yapar iken De söyledim bu geniş bir alanı kaplıyabilir diye.mesela son attığın resimde orada illaki bir şey olacak diye bir şey yok. Bazı figürlerin ortak özellikleri vardır yaşam biçimi olarak ... bazı semboller dini motif taşır eski çağlarda bunları tanrı edinenler var idi.
Son resmin de karşısında bu resimdeki yerden daha yüksek kayalık bir alan var ise orası önemlidir ..amma oradada tamamlayıcı bir şeyler olacak mesala traşlanmış bir kaya . Yine söylüyorum yaptığım yorum genelde. Sen şurada bu var böyledir demelisiniz yol alalım. Hiç kimse bir şey sakladığı yere böyle kocaman izler işaretler yapmaz bunlar sadece yön ve çevre ile ilgilidir. Bakılacak yerler başka yerdedir. Yılan sembolünde çoğunluk ile güney yönlerinden akarsu olur yine güneyli yönlerinde mezarlık alanı ve kilise olur bu kilise yolunda önemli işler olabilir batı yönlerinde mesafelide olsa hanedanlık olur. Bu söylediklerim senin yılana göre olanlar. Bazı yılanlarda sistem değişir yönler değişir. Kısacası dostum burada en önemli şey sizin yapacağınız araştırmadır. İlk yorumum ile bu yorumlarımı kafana sindirerek oku öyle araştır. Bol şanslar

Son düzenleme:

kingefe09

Yeni Üye
Tamamdır ustam attığım resimler aynı yerde birbirlerine yakın yerlerde ona göre araştırma yaparız teşekkür ederim yorumların için ...

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
Tamamdır ustam attığım resimler aynı yerde birbirlerine yakın yerlerde ona göre araştırma yaparız teşekkür ederim yorumların için ...
Rica ederim bulduğun işaretleri paylaşırsan adım atılır inşallah

R00T

Profesyonel
Co Admin
İşaretler güzel lakin yönler ve genel alan içinde noktalanarak konumlandırılmamiş. Bu alanda su kanalı neyin değirmen mi belirtilmemiş. Son resimlerden oyuk kaya net görüntü yok nedir göremedim. Açılmış mezar mi yada görelim mahzen giridinemi delâlet eder.
Sadece yılan bir açıdan net değil oda. Ustamız yazmış hepsine katılıyorum ek olarak yilaninda ayrıca bir parası olmalı. Tahminin kayada kasa veya bir kaç kaya sikistirmasi dibinde olabilir.yonu nedir kuzeydoğu mu . Bu yılana ait para uzağa gitmez ben olsam 19 adımı geçen mesafelere çok bakmam.

kingefe09

Yeni Üye
İşaretler güzel lakin yönler ve genel alan içinde noktalanarak konumlandırılmamiş. Bu alanda su kanalı neyin değirmen mi belirtilmemiş. Son resimlerden oyuk kaya net görüntü yok nedir göremedim. Açılmış mezar mi yada görelim mahzen giridinemi delâlet eder.
Sadece yılan bir açıdan net değil oda. Ustamız yazmış hepsine katılıyorum ek olarak yilaninda ayrıca bir parası olmalı. Tahminin kayada kasa veya bir kaç kaya sikistirmasi dibinde olabilir.yonu nedir kuzeydoğu mu . Bu yılana ait para uzağa gitmez ben olsam 19 adımı geçen mesafelere çok bakmam.
Ustam yılan dere içinde yakınlarında kayalık alan çok parası varsa bulunabilir

kingefe09

Yeni Üye
Sağolasın ustam çalışmalara başlarız varsa nasibimiz alırız tesekkurler yorumların için