Konuya yorum yapan çok kıymetli ustalarım, kardeşlerim;
timur964 toyalp Smokin Turko ragıp
@sirvan
poseidon2023 dadas_25 SAHBAZ deli firat Pscyhe
Verdiğiniz emeğe, ilginize çok teşekkür ederim. Allah cc hepinizden razı olsun.
Bilmediğim ve düşünmediğim birçok husus sayenizde açıklığa kavuşmuş oldu.
Benim istediğim de buydu. Burası ile alakalı şimdi daha detay bilgiler vereceğim,
ilk başta vermedim bu bilgileri, zira yönlendirme yapmak istemedim.
Başta şunu söyleyeyim; burası tam bir baş belası bir yer:
Tünel-Kuyu ve Tuzaklardan ve tılsımlardan dolayı.
Bu zamana kadar el değmeyiş sebebi bu olabilir.
Daha araziye girdiğinizde sizi karşılıyor elemanlar. Birinci meselemiz bu.
İkinci gidişimde karşıma bir yılan çıktı. Çok güzeldi hakikaten
Yarısı toprağın altında, bacak kalınlığında,
çağla yeşili renginde, üzerinde gövde boyunca kırmızı, siyah ve mavi renkleri vardı. Arkadaşlar öldürelim mi dediler,
hiçbir şey yapmayın dedim. 2 metre yakınından geçtim, en solda ben vardım. Hiç hareket etmedi. Yalnız müthiş bir
başağrısı çekmeye başladım. Gözüme perde inmeye etraf gri şekle dönmeye başlayınca durumu anladım ve okumaya
başladım. Dedim daha gezerken bana, hemde gündüz vakti bunu yaparlarsa gece neler yapmazlar?
Küçük ve orta ölçekli işleri beni zaten etkilemezdi. Buradakiler kesinlikle çetin çeviz. JSB nin kepçesini eğen cinsten.
ikinci meselemiz; odalardan aşağıdaki kuru dereye kadar yaklaşık 180 metre uzunluğunda, 3 yerde ciddi göçme yapmış
ANA tünel mevcut. Ve tünel çok ciddi şekilde tuzaklı. Tünele giriş bu deredeki büyük bir ana kayanın yanından.
Üçüncü meselemiz; derinlik ve arazi yapısı. Bir gece ansızın gidip sabaha dönsem desem, iş bitmez kesinlikle. El ile olacak iş değil.
Ana hatlarıyla fazla teferruata girmeden bu yeri anlatayım. İşaretin batısında bir kuyu birde kuzey batısında bir kuyu daha var. Bu açılmamış.
Diğeri açık. kuyuların güney-güneybatı istikametinde papazların 2 tane odası var, birisi dik kenarlı üçgen şeklinde. En tehlikeli yer burası.
Sistemin bu kısmını ikinci aşamaya bıraktım. Şimdilik ilgilenmiyorum.
İşaretle (Sunak ve + nın olduğu kayaç), elle yerleştirilmiş küçük kaya bloku arasında da büyükbabanın yattığı yer var. Odalar birbirine geçişli. Birisi büyük birisi küçük. Bu odaların birleşim yerinden aşağıya doğru tunel gidiyor. Tünelin bulup aşağıya doğru giderken baz yerlerde göçükler ve ilgi çekici kayalar gördüm. Göçme olan yere baktım oda var ve kısa tunelle ana tünele bağlı. Sonra bu odanın karşı tarafına baktım burada da aynı şekilde oda var.
Bu arazi 5 kademeli. Her kademe yüksekliği yaklaşık 30 cm. kadar. Tünel boyunca her kademede sağlı sollu olmak üzere toplam 10 oda tespit ettim.
Daha bu sonradan tespit ettiğim odaların yatay hizalarına hiç bakmadım, vaktim yoktu. Belki daha fazla oda olabilir.
Sonra tepeye, yükseklere doğru çıktım. Bu araziye baktım ve şu kanaate vardım: Burası Kraliyet aile mezarlığı.