Tariflerinize birebir diyebileceğimiz şekilde uyuyor. Çatal Kaya bir mevzi gibi geç araya ve heryeri gör. Çatal kayaya çıkarken kaplumbağa ve tavuk var. Mağaralarda tamam hatta mağaralardan birinin önünde bir kaplumbağa daha var. Yabani güller dediniz biz onlara ayı gülü deriz . Onlarda var. Kaçış güzergahı dediniz onlarda var. Peşlerine ordu takılsa perişan olur bu dağlarda ve hiçbir şekilde izlerini bile bulamazlar. Kiliseyi bulamadım ama tahminime göre mağaralardan biri şapel olarak kullanılmış.
Size katılıyorum bu eşkıya işi zor iş. Ama hiç mi kasa olmaz ya. Özellikle çatal kayayı görünce tamam dedim burda kasa vardır. Ama yok malesef yok. 70 lerin sonlarına doğru bir defineci gurubu gelmiş. Bizim köylülere birkaç yer sormuşlar onlarda burayı tarif etmiş. Yani bizden bayağı bir erken davranmışlar. Kasalar hediyeler gitmiş. Sadece yapamayacakları işler kalmış.
Bildiğiniz birkaç para yeri varsa bir bakarım. Ya nasip...
Saygılarımla ve Selametle
Selam arkadaslar ,, Buda yine esgi tarihli bir konu ama ,Ben bubyıl yani 2021 yılını bu konu üzerinde araştırma yapmakla geciŕdim diyebilirim ,
ÇATALKAYA GÖLÜ diye geçer bubyerin adı.
Bu sitede HOPLIİT usdanın bu konuda yazdigi ćok onemli ve ayrıntılı bilgiler vardır. Burada Kaplunba veya tavuk isareti olmaması lazım, Yani boyle bilgiler benim kanaatimce sonradan yada arkadaslarin gördüğü kaplunba veya tavuk isaretin oldugu yeri buraya benzetiyor olabilir ,Aslinda hem kaplunba hemde tavuk kendi başina iyi bir işaretlerdir..
Burda Ana kaya Araba seklinde oyulmuş ve bu kaya göç yoluna ve karşisindaki köye bakar.
Bunun etrafında KİLİSE diye yazmıssiniz evet var bu kilise ANA KAYADAN oyma ve çok muntazam iscilikli bir kilise ki bu kilise SARIMSAKLI ,( sarsamka ) papazin kilisesi ayni tepede ve catal kayanin da Dogusundadır ,Tahmini mesafesi 300 adım gibi.
Güle Gelince Bu catal kaya golunden aşagiya dogru bakdiginda Balkaya , Kızlar kalesi magralari , ALNI kesik kayayi görürsünüz ki BURADA GÜZ GÜLLERİ biter ,Yani bu güller hic bir mevsimde cıkmaz Sadece GÜZ ayinda yani 10 ncu ay veya birazda bazanda 11 nci aya sarka bilir buda hava durumu ile ilgilidir. Ayrıca magra çatal kaya gölünün usdtarafinda yani yol.iale gelirseniz magradan sonra bu gölü goreceksiniz. bu magranin resminide bu site ekledim GÜZEL BİR goruntu diye bulabilirisiniz.
Catal kaya konusunda ERKEK VE KADIN uzuarı aranır.
Ben bu işaretler dısinda olanları tesbit ettim bazilarıni resimledim. Ekek ve kadin uzuvlarınıda araşdırmaya devam ediyorum.
Vel hasil bilginiz dogru ama biraz eksik gibi geldi bana ,Bu durumda VAKKO usdadın konu hakkında bilgisi oldugunu sanıyorum ,