Dedektorburada Banner Mobile

Ceneviz kalesi yakın çevresi

Dedektorburada Banner Mobile

paytoncu

Aktif Üye
Evet usta ve kardeşlerim .

Dün azda olsa kudret kaleyi anlattık bugunde biraz Ceneviz kalesinden bahsedelim azda olsa .

Ceneviz kalesi kudret kalenin kuzeyinde olmakla birlikte çokta göze batacak yer değildir. Kale doğu batı eksenli kayalık ve kalenin güneyinde yakınında dere mevcut buda kalenin doğu ucundan başlayan bir dereler mevcut hepsi önce batıya sonra güneye akarlı kuru derelerdir. Çokça ince derelerdir. Kalenin doğu üstünde çözmekte aciz kaldığım bir yer vardı çözemedim kuzeyinde ise hilal şeklinde bir alan mevcut bu alanda tek dikili bir taş mevcut taşın bulunduğu alana kayaya şahane şekilde işlenmiş koltukta oturan insan figürü. Yönü kuzeye . Tam doğusunda ince bir dereyi karşıya geçince iki adet kaya mevcut kayaya işlenen üzerinde V R harfleri mevcut . Tekrar kaleye gelirsek kalenin üzerinde tam orta kısımlarına denk gelecek şekilde yolun doğu üstünde bir tabanca yapılmış olduğunu gördüm ve tabanca kuzeye doğru eçvrilmiş bu tabanca toplu tabanca olduğunu net diye bilrim.

Tabancanın namlı ucundan itibaren yere yatay bir kaya mevcut ve yakınında ise başka bir kaya bu kayanın rengi ise siyah bir kaya üzerine çizili olan bazı şeyler mevcut lakin mana veremedim tabancanın tam batı istikametinde ise güney kuzey olarak yol mevcut bu yol kenarında bir kare mezar mevcut çok dikkat edersen fark edilecek kadar bir yer mezarın bulunduğu alan güneye yamaç ve yakınında ise 68 rakamı mevcut. Kuzeyden gelen yol kalenin güneyinden doğuya dönerek büyük bir kayanın önünden geçiyor bu kayayada bazı işlemler yapılmış doğuda bir başka kayaya varınca bitiyor . Bittiği yerde ise yarım insan yapılmış kol falan yok belden yukarısı adam hafif güney batıya bakar şekilde bedeni güneye bakıyor adamın bedenine ise bazı rakamlar yazılmış olduğunu gördüm . Yarım adamın altında ise bir hayvanı andıran kaya mevcut o Kaya'nın hemen altı ise dere. Bu kalenin güney kısmında sivri bir tepe mevcut bu tepe dikilmiş bir kaya var kayadan batı yamaca doğru dizi taşlar var bu taşlar kimisi tonluk kimisi yarısı kadar baxısında haç var bazısında ise şekiller yapılmış bunlar belli aralıklarla dizilmiş taşlar hatta birinin üzerinde zincir halkaları yapılmış . Bazısına ise geçirilmiş kapak şekilleride vardı. Tekrar kaleye gelirsek kalede başında tacı olan elleri dizinde bir insan resmi mevcut bu bir el işaretinin üzerine başını koymuş ama el kendisinin değil . burda çokça hayvan figürleri yapıldığını gördüm en enteresan olanı batı köşesine yakın bir yerde öküz veya mandaya benzeyen bir kaya gördüm sol omzunda bir haç yapılmış yakınına bir harf koyulmuş . Bu hayvan bedeni kuzeye kafasının yönü ise doğuya dönük sanki kayalığa tırmanıyor gibi oraya yerleştirilmiş büyükçe bir kaya. Bu alanda kuş ve çok fazlasıyla insan resimleriyle dolu bir kayalıktan bahsediyorum. Ve bu alanda başkaca şeylerde mevcut lakin ben kısaca anlatmaya çalıştım emek verip okuyanlara teşekkürlerimi sunuyorum Allah'a emanet olunuz.

paytoncu

Aktif Üye
usta ve kardeşlerim ben çok kısa anlattım çok sayılacak şeyler mevcut bilenlerden yorum rıca edyorum sadece. saygılarımla...

nik

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Screenshot_20250325-222144_Gallery.jpg

Screenshot_20250325-222133_Gallery.jpg

Screenshot_20250325-222103_Gallery.jpg

Screenshot_20250325-222200_Gallery.jpg

Not;haritalar (sahtedir) ama yol tarifi için güzel yapmişlzr

nik

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Screenshot_20250325-222039_Gallery.jpg

Screenshot_20250325-222030_Gallery.jpg

Screenshot_20250325-221955_Gallery.jpg

Not;haritalar (sahte dir) sadece yol tarifi için'dır.
Dilerim işinize yarar.

paytoncu

Aktif Üye
Usta merhaba.
İşte bende böyle şeyler bekliyordumki konuyu aydınlığa çıkaralım . Evvela bilinmesini isterim ki bu belgelerde doğru bunların vasfı alanın teyididir lakin bu çizimleri bir araya çizdiklerine bakmayın aralarında çok uzunca bir mevzu vardır mesela bu belgede Ceneviz kalesi diye çizilen hakikattede mevcut öyleki burası hala kale lakin eşkıyayla işi olmayan güzergahlar ele alınmış bu kayalığa çıkmak yürek ister derler ya onun gibi birşey işin aslını konuşmak gerekirse bu alan mevzusunu tartıştığımız alanın çok doğusunda olan alanlar öyleki burda bir kaç tane daha kale mevcut mesela burda Ceneviz kalesini üç adet dik kayalık olarak çizmiş oysaki o alanda olan eşkiyanın işi olmamış kalede bunun gibi 3 adet dik bir kale üzerinde kale varmı diye soracak olursanız yoktur kalıntısı dahi yok lakin burdakiyle aynı. Bu kayalığın doğusunda asıl kale mevcut orasıda çok dik kale ama orası Ceneviz kalesi değil. O Osmanlı'dan önce yapılmış Ertuğrul Gazi döneminde yapılmış kalelerden biri.
Mesela karahasan köprüsünün güney doğusuna kuş uçumu 3.5 kilometre mesafede halkalı kaya denilen yer mevcut ama ben halka görmedim .gördüm dersem yalan olur ama Kaya'nın ismi öyle. Halkalı Kaya'nın doğu ucunda eski köy kalıntısı hala duruyor halkalı kayanında tam kıble veya güneyinde acı pis su ve onunda güneyinde 7 uyurlar mevcut. Ve halen duruyor yerinde .. sarı göl kuşlar dibek taşı su içen içmiş bunların hepsi mevcut. Bazıları batan çıkan suyla tarihi bendi karıştırıyor oysa birbirinden ayrı iki olaydır. Zaten kuşlar su içmiş içen kuşlar tarihi bentte. Halen duruyor. Ve ben ne kadar belge gördüysem bu platformda hepsini inceledim her biri ayrı bir alanın belgesi her grup kendi anlayacağı şekilde belgeler çizdiği için hepsi başka bir alanı anlatıyor başka noktalardan haber veriyor. Bilinmesi gereken asıl konu aynı bölgeyi çeşitli guruplar tarafından gizli işlerde kullanılmış ve emellerine sessiz sedasız ulaşmışlardır. Ve hiç bir grup diğer gurubun hesaplarından haberdar değildir. Buda dikkat edilmesi gerekiyor. Çok anlatılması tartışması gereken şeyler var lakin sözün kısası makbuldür hayırlı sahurlar diliyorum.

paytoncu

Aktif Üye
Bu arada sofra Kaya'nın kaç adet olduğunu bilmiyorum ama ben ikitane gördüm bukadar alan içerisinde öyle mağarada falan değil dışarda uçurumun üzerinde biri iki yalan mevcut idi
Diğeri ise kayalığın üzerine yapılmıştı. Birinde kantar mevcut idi diğerinde rakamlar vardı çok inceleme fırsatım olmadı lakin görebildiklerim öyleydi. Mesela kimsenin aklının alamayacağı bir belgede var iki kılıç var kıç kıça yatan öküzler balık çeşme yapı yeri üç çatallı ağaç ağacın kovuğuna para koyduk demeleri öküze ot uzatan kız. Kabir baltacık taşı. Bu belgeye kimi sahte der lakin işaretlerin hepsi dokunulmamış duruyor . Ve burda birde kırık tüfek mevcut . Çok şeyler var lakin bu kadarı kafi bence. Selametle kalınız

Karanlik23

Member
Bu arada sofra Kaya'nın kaç adet olduğunu bilmiyorum ama ben ikitane gördüm bukadar alan içerisinde öyle mağarada falan değil dışarda uçurumun üzerinde biri iki yalan mevcut idi
Diğeri ise kayalığın üzerine yapılmıştı. Birinde kantar mevcut idi diğerinde rakamlar vardı çok inceleme fırsatım olmadı lakin görebildiklerim öyleydi. Mesela kimsenin aklının alamayacağı bir belgede var iki kılıç var kıç kıça yatan öküzler balık çeşme yapı yeri üç çatallı ağaç ağacın kovuğuna para koyduk demeleri öküze ot uzatan kız. Kabir baltacık taşı. Bu belgeye kimi sahte der lakin işaretlerin hepsi dokunulmamış duruyor . Ve burda birde kırık tüfek mevcut . Çok şeyler var lakin bu kadarı kafi bence. Selametle kalınız
Gördüklerinizin bir kaç resmini ekleme şansınız varmı? Gözümüz gönlümüz açılsın. Bulundu diye yüreğimize su sermiş olursunuz.