Çerçeveli haç işareti

_Mithra_

🇹🇷 M¡₺ŕ@ 🇹🇷
Moderatör
Yazık olmuş kayaya neden parçalamışlar, cahillikten başka bir şey değil.
Arkadaşım o yosunlu kısmı bol suyla yıkamalısın, metal olmayan bir sert fırçayla da temizleyin.
Bak bakalım ne çıkacak.

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
Sevgili kardeşim işaretin anlamını tam manası ile sizin vereceğiniz çevre ile ilgili ifadeler ile çözülür.
Mesela size iki şey sormak istiyorum. Burada en büyük su nedir. Diğeride çevrede kilisemi yoksa çok eski değirmenmi var.
R00T
ustam tabiki teşhisi koymuş . Size doğru yönü söylemiş . Küzeydoğu .

kertenkele

Editör
@dardanos ustam burda kuru dereler var 250 mt falan aşağıda bu işaretin önündede kısa kuru dere var değirmen yok çevrede 500 mt falan bu işaretin doğusunda açılmış bir sandık kaya mezar var ama dönem soygunu yemiş yeni değil bu işarete 40 mt falan kare oyma ama çok büyük işaret gene bu işarete 200 metre kare oyma hizasında büyük bir dikdörtgen oyma var boşluk baktım dikdörtgen oymanın güney kısmında ve batı kısmında sıralı mezarlar var oymaya 15 veya 20 mt yani büyük boşluk vermedi kaya altındada çevresindede zaten çok çalışma yapılmış kaya diplerinde resimdede görüyorsunuz kayayı patlatmışlar kare oyma da bpşluk baktım altında boşluk var ama itimat edemedim ustam bu işaretler le uğraşmama değermi sizce tşkl şimdiden

kertenkele

Editör
Ustam kare oyma bu birileri dusuğuma göre güya işareti saklamak için devirmiş bu kare oyma kutu içindeki haç dediğime 40 mt falan kuzey doğusunda kalıyor

kertenkele

Editör
@dardanos Ustam elimle biraz temizlemiştim bu işaretli yerlerde üç tane murç izi vardı

kertenkele

Editör
@dardanos ustam olayı çözdüm galiba şimdi bu işaretin kuzey kısmında 4 tane büyük dikme kaya var birbirine 100 mt mesafeleri var kare şeklinde dikilmişler bunların ortasında üç adet falan kaya ver hafif yığma aradığım nokta galiba ne dersin

kertenkele

Editör
Ustam birşeydaha buldum üç murç vardı ya kare şeklindeki kayaların arasından yani iki kaya ortasından üç adet kücük boy yuvarlaksı kaya bunlar eşit mesafeli birşekilde ortadaki kayalara doğru dizilmiş bu dizili olanlarmı mezar ortadakimi veya tünel falan var üzerinemi dizilmiş sizce ne olabilir

R00T

Profesyonel
Co Admin
Ekli dosyayı görüntüle 283717
Bu mevki değer li mevkiidir üzerine durun bence.
Gölgenin doğu ve batı düşüşlerinde ki son noktalar değerli için hat boyunca kırmızı hat çok önemlidir.
Kuru derede değirmen gerçek değirmen olmaz banzen ismi değirmen aslı yetkili mevkisi yığıntı kayalar ve blok kayalardan oluşur.Bazende böyledir. İstenirli o kısma gerçek bir değirmen yapmak için yeri ve su getirilme hattı uygundur.

kertenkele

Editör
Slm ustalar bu işarete 20mt falan uzaklıkta doğu yönünde bitane büyük kare oyma var bu işaret onunla bağlantılımı acaba bilgisi olan varmı birde bu işaretin bir karış altında küçük V işareti çıktı açık ağzı kare oymanın 4 mt önünde bir kaya var yere sonradan gömülmüş etrafında çökmelerde var kare oymanın güneyide giriş burasımı bu işaret o mezarımı veriyor acaba

_Mithra_

🇹🇷 M¡₺ŕ@ 🇹🇷
Moderatör
Slm ustalar bu işarete 20mt falan uzaklıkta doğu yönünde bitane büyük kare oyma var bu işaret onunla bağlantılımı acaba bilgisi olan varmı birde bu işaretin bir karış altında küçük V işareti çıktı açık ağzı kare oymanın 4 mt önünde bir kaya var yere sonradan gömülmüş etrafında çökmelerde var kare oymanın güneyide giriş burasımı bu işaret o mezarımı veriyor acaba
Hani fotoğraflar ?