Selam arkadaşlar,
Yeni konu açmak istemedim keza aynı konuda benimde bilgiye ihtiyacım var.
Bir tane sağlam dedektör ve bir tane de yer altı görüntüleme cihazı almak istiyorum.
Bu iş için 500.000 tl bütçe ayırdım.
Proton modelleri ve Titan ger 1000 arasında kaldım. Yer altı görüntüleme işi için.
Fakat dedektör için sanırım bazı parametrelerin belli olması lazım (toprak yapısı, aranacak altının türü gibi)
Ben bu cihazları alıp kullanarak ücreti ile hizmet vermek amacıyla alıyorum ilk olarak. Kendime birşey bulayım çıkarayım amacında değilim. Bu yüzden toprak yapısı, bölge vs değişkenlik gösterebilir. Karsa da gidebilirim, istanbul şile'yede gidebilirim. Bu yüzden dedektör konusunda nasıl bir seçim yapmalıyım emin olamadım. Çok okudum ve izledim.
Minelab gpz 7000 cihazını almayı düşündüm. Onun yanında garrett atx diye bir cihaz var.
Yani ben şimdi her bölgenin topragına göre cihaz alamam
Ne arayacağım konusunda da nugget altın mı, tek sikke mi, külçe mi oda değişkenlik gösterektir.
Bu belirsiz parametreler ile en uygun mantıklı ve gerçekten çalışan ve dogru sonuç veren cihaz öneriniz ne olur?
Bu arada alacağım cihazlar ile işe gitmeden önce bir süre kendim gezip cihazın doğruluğunu kendim görmem lazım. Bunun için bulduğum yerlere bir de karot makinesi alıp karot ile bakacağım. Boşluklara, tünellere vs. Sonrasında kendim ikna olduktan sonra bu işi ücret karşılığı yapabilirim. Mahçup olmak ve insanları kandırmak istemem.
Çevremde yüzlerce insan var sizin tabiriniz ile köstebeklik yapan. kaliteli cihazı ile güvenilir insanlar arayan. İnşallah bende bu şekilde insanlara yardımcı olabilirim, hem onların işi görülsün, bende paramı kazanmış olurum.