@kertenkele Ustam Merhaba
Sen insaat yapacak olsan bazi hususlari istisare etmek icin elektronik muhendisine mi gidersin insaat muhendisine mi?
Elbette insaat muhendisine gidersin.
Madem cubukla alakali bir soru var, bu soruyu sitede iyi kotu cubukla ugrasan ustalari etiketleyip sorsaydin iyi olurdu.
Ele cubuk alip araziye cikmakla kimse cubukcu da olmaz tespitde yapamaz. Herkese bir hoca lazim. Yuzme kitabi okumakla yuzmeyi de kimse ogrenemedigi gibi.
Sen Aksarayda miydin? Kirsehirde miydin?
Hatirlayamadim.
Bu isi ogrenmek istiyorsan 10 civarinda yer tespit edecen. Bakacan oda var mi? Var.
Sonra
@BulursamKader25 ustayi (yani beni
) arayacan. Mangali kuracan 3 kilo tavuk kanadi pisirecen. Guzelce yiyecegiz. Kisa parlementi icip senin tespit ettigin 10 yere tek tek gidecegiz. Sen cubukla tekrar bakacan bende sana bakacam, cubugu nasil tutuyon nasil yuruyon cubugun cinsi elde numune vs. Var mi? Odayi tuneli isaretleyecen. Sonra ben bakacagim oda tunel var mi? Yok diyecem
Sana nerede hata yaptigini anlatacagim dogrulari gosterecegim. Boyle boyle 10 yere bakinca birazcik acemiligin biter.
Cubuk boyle ogrenilir.
Mangal pisirmeden olmaz.
Meşe.odunu dumani gözune kaçmamdan usta olunmaz..
Firca yenmeden usta olunmaz.
Ustan olmadan.usta olunmaz.
Daha cubukla yuruyemiyonuz sonra oda bulduk diyonuz. Olmaz. Bulamazsiniz.
Sekli yukaridan cizdin tamam bir geometrik sekil bir sekilde cikti.
Teyidini nasil yapacan?
Yumruk kadar minerali kuvvetli taş sana odayi cizdirir.
Bunun 5 asama teyidi var. Bunlari yapmadan oda olup olmadigina karar veremezsin. Zaman ve finansman kaybiyla omur gecer.
Aslinda cok seyler yazdik amma bizim milletimiz okumayi sevmiyor genelde. Elbette okumak bilgilenmek demek lakin bu bilginin antiramanlari bir bilen nezaretinde olmalidir.
O zaman bu bilgilee teorikten pratige gecer ve faydasi olur.