Amisos
Editör
Yoğun iş temposu sebebi ile hobimize zaman ayıramıyorum fırsat buldukça çubuk ta kendimi geliştirmeye çalışıyorum tam analizleri bitmemiş olan bir tesbitimin çizimlerini sizler ile paylaşmak isterim tespit ettiğim zemin altı oda mezarının 9 mt lik dromasının tavan ve taban derinliğini duvar ve tavan kalınlığını dolgusunu nişini metalini bütün tespit lerini çubuk ile yapılmıştır kazı yapılmayacak karot ile delinip görüntüsü alınacak amaç burda çubuk iş yapar mı yapmaz mı kanıtlamak amacı ile görüntü alacağım boş luk çubuğu metal çubuğu dolgu çubuğu imalatına başlayacağım satışını yapacağım youtubede deki ler gibi video çekimleri yapacağım elimdeki işleri teslim ettikten sonra daha iş almayacağım çubuk imalatına başlayacağım ben defineci deyilim çubuk ustası da deyilim anma iyi bir ustanın talebesiyim usta bu işlerden elini eteğini çekmiş hastalıkları ile uğraşan daha ne kadar yaşar bilinmez ne öğrenirsem kar arazide kendim tespit yapıp video çekip ustaya gösteriyorum fırsat bulursa gelip bakıyor eksiklerimi hatalarımı gideriyor atacağım çizimler ustanın çizmesi dir analizleridir..şunu açıkça belirtmek isterim çubuk ile ilk tespitte kimse para bulamaz çubuk işi zaman ister belirli aylarda bakıp inceleme ister en son taban suları çekildiğinde bakılır kuzey sapması güney sapması gibi bazı detayları var çubuk işinin incelikleri var bunları öğrenmek için çabalıyorum...özet olarak ÇUBUK ALTIN da BULUR GÜMÜŞTE BULUR Aslında çubuk her şeyi bulur hiç bir teknoloji çubuğun yaptığını yapamaz ölmez isem bu yaz video çekimlerini yapacam inşeALLAH
Sağlıcak la kalın
YASAL UYARI VE BİLGİLENDİRME
Türkiye Cumhuriyeti mevzuatı kapsamında define arama faaliyetleri; 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu, Define Arama Yönetmeliği ve ilgili diğer mevzuat hükümlerine tabidir.
Define araması yapılabilmesi için ilgili mevzuatta öngörülen şartların yerine getirilmesi ve yetkili makamlardan gerekli izin ve ruhsatların alınması zorunludur. İzinsiz define araştırması ile kültür varlığı bulmak amacıyla gerçekleştirilen izinsiz kazı veya sondaj faaliyetleri kanunen suç teşkil edebilir ve cezai yaptırımlara tabidir.
Sit alanları, korunması gerekli kültür ve tabiat varlıklarının bulunduğu alanlar, mezarlıklar ve mevzuatla koruma altına alınmış diğer bölgelerde gerçekleştirilecek faaliyetlerde ilgili kanun, yönetmelik ve yetkili kamu kurumlarının kararlarına kesinlikle uyulmalıdır.
Bu internet sitesi; izinsiz define aramayı, kaçak kazıyı, tarihi veya kültürel varlıklara zarar verilmesini, kültür varlıklarının izinsiz olarak aranmasını, çıkarılmasını, taşınmasını veya ticaretini teşvik etmez, özendirmez ve bu tür faaliyetlere yönlendirme amacı taşımaz.
Site içerisinde kullanıcılar, üyeler veya üçüncü kişiler tarafından paylaşılan yorum, görüş, fotoğraf, video, arazi yorumu, işaret değerlendirmesi, yöntem, tavsiye ve benzeri içerikler paylaşımı yapan kişinin kendi görüş ve sorumluluğundadır. Bu tür içerikler site yönetiminin görüşü, önerisi, onayı veya herhangi bir faaliyete yönelik teşviki olarak değerlendirilemez.
Kullanıcılar, gerçekleştirecekleri her türlü araştırma ve arazi faaliyetinden önce yürürlükteki mevzuatı kontrol etmek, gerekli izinleri almak ve ilgili kamu kurumlarının talimatlarına uygun hareket etmekle yükümlüdür.
Ekli dosyalar
-
1.2 MB Görüntüleme: 198