ÇUBUKLA BOŞLUK BULMAK...

Üstad26

Member
Çubukla bir boşluk tespiti yaptınız işlem yaptınız çıkmadı nedenmi .işte denenmiş tecrübemi paylaşıyorum .bir arazide şüphelendiğiniz noktaya çubukla ölçüm yaparken mutlaka kuzeyden güneye işlem,ölçüm yapın çünkü alttaki metalin yaydığı nötronlar yüzeye çıkarken 1ila 120cm kadar yukarıya çıktıktan sonra kuzeye doğru akar eğer kuzeyden bunötron partiküllerini çubuğunuzla yakalayabilirsenizdoğru işlem yapmış olursunuz bu işlemi yapmadığınız müddetce işaretlediğiniz nokta yansımadan öteye geçemez.saygılar umarım faydalı olabilir açıklamalarım...

kaynak

Yorumlarım resmi kazılar için geçerlidir.
Rüzgarlı havalarda hesaba katılmalıdır .
Zemini süpürür ...

Apollon01

Moderatör
Moderatör
Çubukla bir boşluk tespiti yaptınız işlem yaptınız çıkmadı nedenmi .işte denenmiş tecrübemi paylaşıyorum .bir arazide şüphelendiğiniz noktaya çubukla ölçüm yaparken mutlaka kuzeyden güneye işlem,ölçüm yapın çünkü alttaki metalin yaydığı nötronlar yüzeye çıkarken 1ila 120cm kadar yukarıya çıktıktan sonra kuzeye doğru akar eğer kuzeyden bunötron partiküllerini çubuğunuzla yakalayabilirsenizdoğru işlem yapmış olursunuz bu işlemi yapmadığınız müddetce işaretlediğiniz nokta yansımadan öteye geçemez.saygılar umarım faydalı olabilir açıklamalarım...
güzel bir tespit olabilir denemek lazım, ucu açık tünel olan bir yerde bir çubukçu arkadaş geldi ölçüm yaptı burda hiç boşluk yokk dedi, ben de çıkardım aliminyum çubuklarımı ölçtüm, önce odatespiti yaptım, odanın bitiminden kapalı tünel girişi ve 25-30 metre uzunluğunda tünel ve tünelin açık ağzınıda gösterdim, ama derinlik tutmuyor maalesef üstadım

Üstad26

Member
Çubuk sadece alanı daraltır.çubuktan sonra mutlaka teknolojik aletlerle kontrol etmek gerekirsade çubukla sonuca varamassın zaten

kaynak

Yorumlarım resmi kazılar için geçerlidir.
Çubuk sadece alanı daraltır.çubuktan sonra mutlaka teknolojik aletlerle kontrol etmek gerekirsade çubukla sonuca varamassın zaten
Bazı projeli alanlarda varabilirsin.
Alan tarama ve sonucunda nokta yapabilmek hususunda biraz sıkıntı açabilir.

Trakyalı81

Yorumlarım 2863 sayılı kanun çerçevesindedir.
Merhaba,

Nötronlar, protonlarla birlikte çekirdeği oluşturur. Bunların toplam sayıları da metalin cinsini belirler.
Yani "metal nötron yaymaz".

Önce, çubuğu harekete geçiren "şey" nedir bunun sorusuna cevap vermek gerekir.

Siz iddianızın arkasındaysanız ki öyle yazmışsınız ve eminsiniz gözüküyor, lütfen şu soruma cevap verin.

Metallerden çıkan deyiminizle nötronlar, yeryüzüne çıktığında 120 cm den sonra kuzeye yoneliyorsa ,
Metalden 30 m uzakta ve "güneyinde" , çubuklar ile bu metalin sinyali neden alınıyor?
Maden Çıkan nötronlar kuzeye yol alıyor neden güneyden de tespit yapılabiliyor?

Meltun

Bilgili Üye
güzel bir tespit olabilir denemek lazım, ucu açık tünel olan bir yerde bir çubukçu arkadaş geldi ölçüm yaptı burda hiç boşluk yokk dedi, ben de çıkardım aliminyum çubuklarımı ölçtüm, önce odatespiti yaptım, odanın bitiminden kapalı tünel girişi ve 25-30 metre uzunluğunda tünel ve tünelin açık ağzınıda gösterdim, ama derinlik tutmuyor maalesef üstadım
Derinlik tutmadığı gibi uzunlukta tutmuyor.Açık bir tünelin içeriden ölçümü ile yüzeyden yapılan ölçüm arasında en az bir metreye yakın fark var.Bu da bize tünelin bitiminde oda veya kapalı kasa izlenimini çağrıştırıyorsa da çalışma sonuçsuz kalıyor

Üstad26

Member
Merhaba,

Nötronlar, protonlarla birlikte çekirdeği oluşturur. Bunların toplam sayıları da metalin cinsini belirler.
Yani "metal nötron yaymaz".

Önce, çubuğu harekete geçiren "şey" nedir bunun sorusuna cevap vermek gerekir.

Siz iddianızın arkasındaysanız ki öyle yazmışsınız ve eminsiniz gözüküyor, lütfen şu soruma cevap verin.

Metallerden çıkan deyiminizle nötronlar,

Üstad26

Member
Hay hay hemen cevaplıyayım pusula sürekli kuzeyi gösteririr.çünkü yer küredeki metal yoğunluğu kuzeydedir.azal metaller tamamen kuzeye akar.

BulursamKader25

Yaptigim Yorumlar; Resmi Kazilar İcin Gecerlidir.
Derinlik tespitini nasil yapiyorsunuz?
Kablo sererek?
Seritmetre kullanarak?
Tas atma yontemi ile?
Sirt donerek yurumek suretiyle?
Veya..?