kaynak
Yorumlarım resmi kazılar için geçerlidir.
Yalın sade çubuk ile altin ve gümüşte çubukcunun yapacağı hiçbir şey yok. Tabiri caizse eller duvarda kalır.O zaman buradan şunu anlıyoruz dedikleri gibi değil işin aslı yani oda mezardan hareketle bazılarının dediği gibi özellikle le çubuk satıcılarına söylüyorum yok meftanin kafa kısmında gümüş var ,yok bel kısmında altın var vs bunlar hikaye ben de boşluk içindeki metalin hangi cins olduğunun tespitinin anlaşılamayacagini savunanlardanim , boşluk içinde metal olduğunu anlaya biliriz ama cinsi nedir orası zor
Usta önce sağ çubuk kapanıyor sonrada sol çubuk paralel şekilde titreme yok sabit duruyor.selamın aleyküm ustam altin ve gümüste aldiginiz ayni olan tepki nasıldı
Hobi olarak yapıyorum aynı yöntemleri kulanıyorum ama hiç kazmadım çok geometri şekiller buldum ,ama teyidini yapmadim@BulursamKader25
üstadım bende yazayım, belki bir arkadaşa faydamız olur inşallah
çubukların X yaptığı yere minik bir çivi batırıyorum. yanımda bulundurduğum
telin ucunu, yere batırdığım çivinin başına dolayıp
teli herhangi bir yöne doğru uzatıyorum
çubukların X yaptığı yere tekrar çubuk tuttuğumda, teli gösteriyor
telin üzerinde çubuk tutarak ilerliyorum.
çubuklar, telin üzerinde, nerede X yapar ise, aradaki mesafe derinliktir.
bir çok kere teyit edilmiş. kati netice aldığım, alışmış olduğum bir yöntemdir
dileyen arkadaş ta kullanabilir
selametle
Operatör ustam hangi çubukları kullanıyorsun veya hangi çubukları tavsiye edersin.birde çivinin başına doladigin tel hangi tel.bakir tel mi, inşaat telimi vs... hangisi.saygilarimla@BulursamKader25
üstadım bende yazayım, belki bir arkadaşa faydamız olur inşallah
çubukların X yaptığı yere minik bir çivi batırıyorum. yanımda bulundurduğum
telin ucunu, yere batırdığım çivinin başına dolayıp
teli herhangi bir yöne doğru uzatıyorum
çubukların X yaptığı yere tekrar çubuk tuttuğumda, teli gösteriyor
telin üzerinde çubuk tutarak ilerliyorum.
çubuklar, telin üzerinde, nerede X yapar ise, aradaki mesafe derinliktir.
bir çok kere teyit edilmiş. kati netice aldığım, alışmış olduğum bir yöntemdir
dileyen arkadaş ta kullanabilir
selametle
Gözünüzden kaçmış demek ki.@BulursaKader25 ustam yazıların çoğuna baktım göremedim, gözümden kaçmış olabilir. Toprak olmayan kaya zeminde kablo ile nasıl derinlik alacağız?
Yazdığınızdan anladığıma göre sorunuza cevap vereyim.Ustalarım çubukla derinlik ölçümünde boşluk üzerine toprağa çivi saplayıp kablo ile ölçüm yapmak ayrıca küp ve metali de aynı derinlikte kablo üzerinde işaretlemek yani boşluk küp ve değerli aynı yerde ve aynı derinliği veriyorsa derinlik ölçümü ne kadar doğrudur yüzde 70 doğrudur diyebilirmiyiz umut vaad ederimi böyle bir tablo