Mirkut ustam varsa bir hakkımız helal hoş olsun. Fakat haklar karşılıklı helal edilmeli aynı şekilde sende hakkını helal et.
Çalışmalarımda elde etiğim veriler göre yazıyorum. Toprakta en güçlü dalga yayan metal altın en az dalga yayan ise demir çok ilginçtir en kolay tespit edilebilen demir en zor tespit edilebilen metal altındır.
Aynı şekilde altının sinyalini çok uzaktan çubuklar algılarken demirin ise kisa mesafede algılar. Bunların bilimsel izahatı var fakat her herde açıklanacak şeyler değil. izlediyseniz eğer yotubedeki çubuk videolarında kullanıcıların çoğu kısa mesafede değersiz metal aynı şekilde yüzeysel tespitler yapıyorlar.
Aslında bunlar bir başarı değil her çubukcunun bulabileceği şeyler. Küçük bir objeyi çubuk niye noktalayabiliyor!!! Büyük bir objeyi niye noktalama yapamıyor????.
Cevaplanması gereken sorular.
Şimdi bilimsel bir veride elde edilen sonuçulardan bir örnek vereyim
1gr altın havada toprağa temas etmediği halde etrafına dairesel olarak en az 1m enerji dalgası yayar bunu toprakta olduğunu düşün ve aynı şekilde 2m derin ve 2kg olduğunu farz edelim. Burda çıkacak sonuçu hesaplamanı ıstiyorum. Bir örnek daha vereyim arazide 10 tane mezar var ve bu mezarlardan bir tanesinde altın olduğunu varsayalım. Mezarların yerini biliyorsun altını tespit etmek için çubuklarını tutuyorsun en iyi ihtimal 10 mezarın onundada altın sinyali alacaksın yada hiç sinyal almayacaksın. Bu durum sapmayla alakalı değil her nekadar bir çok cubuk ustası bunu sapma olarak kabul etselerde öyle bir şey olmadığını söyleyebilirim. Sapma asıl noktayı bir kaç metre mesafeyle kaçırmak anlamında kullanıyoruz oysa altında durum çok farklı altının kütlesi derinliği her şeyi alt üst ediyor.