DAR - Duvar Arkası Radar

C

caution

Misafir


Savunma Teknolojileri ve Mühendislik AŞ(STM) tarafından geliştirilen Duvar Arkası Radarı (DAR) ve su altı optik haberleşme teknolojisi ilk kez görücüye çıktı.
STM mühendisleri, görsel erişim ve keşif imkanının olmadığı kapalı mekanlarda bulunan insan ve canlı hedeflerin varlığını ve konumunu tespit etmek için radyo frekans dalgalarını kullanan DAR'ı geliştirdi. STM DAR, ileri düzey radar teknolojisini kullanarak duvar, kapı gibi engellerin arkasındaki hedeflerin tespitini sağlayacak.
Sahip olduğu aldatıcı fenerlerle avlarının ilgisini çeken fener balığından ilham alınan su altı haberleşme teknolojisi ile su altında sonik haberleşmenin dışında optik olarak iletişim kurulabiliyor.
Türk savunma sanayisi, Katar'ın başkenti Doha'da ay sonuna kadar açık kalacak ve Körfez ülkelerinde düzenlenen en büyük organizasyonlardan biri olma özelliği taşıyan Deniz, Savunma Konferansı ve Fuarı 2016'ya (DIMDEX) adeta çıkarma yaptı. Fuara 58 ülkeden 184 firma katılırken, Türkiye'nin savunma sanayisinde önde gelen şirketleri bu alandaki yetenek ve kabiliyetlerini sergiliyor.


İletişim suyun altına iniyor
Tasarımında, sahip olduğu aldatıcı fenerlerle avlarının ilgisini çeken fener balığından ilham alınan su altı haberleşme teknolojisi, sunduğu özelliklerle su altında sonik haberleşmenin dışında optik olarak iletişim kurulabilmesine imkan sağlıyor.
Bu teknoloji sayesinde güvenli ses ve veri iletimiyle su altında operasyon sırasında SAT ve SAS komandolarının birbirleriyle kolayca iletişim kurabilmeleri sağlanacak.
Duvarın arkası görülebilecek
STM'nin DIMDEX 2016'da paylaşacağı bir diğer yenilik ise radar teknolojisine yönelik olacak.
STM mühendisleri, görsel erişim ve keşif imkanının olmadığı kapalı mekanlarda bulunan insan ve canlı hedeflerin varlığını ve konumunu tespit etmek için radyo frekans (RF) dalgalarını kullanan DAR'ı geliştirdi.
Fuar alanında sergilenecek STM DAR, ileri düzey radar teknolojisini kullanarak duvar, kapı gibi engellerin arkasındaki hedeflerin tespitini sağlayacak.
Ürün, ayrıca kritik öneme sahip, rehine kurtarma operasyonlarında, yangın, gaz kaçağı gibi afet durumlarında bina içerisinde kalan insanların tespitinde ve benzeri birçok senaryoda kullanılabilecek.


Tam manada bizler için değil ama neden olmasın değil mi
 

hades40

Bilgili Üye
Katılım
22 Ara 2015
Mesajlar
406
Tepkime puanı
34
Puanları
4
Emeğine sağlık... Teknoloji ilerledikçe bir gün bizlerede faydası olacak gelişmeler olur..
 

Kristof34

DogacıyıZ
Katılım
13 Eyl 2014
Mesajlar
685
Tepkime puanı
33
Puanları
4
Yaş
48
Konum
İstanbul
Buradaki olayı sakın yanlış anlamayın. Duvarın arkasından tespit edilebilecek tek şey canlı hedeftir. Bunun tespiti canlının vücut ısısının yaydığı enerji ile mümkündür yoksa bu cihaz ile kapalı bir mekandaki ölüyü tespit edemezsiniz.
 
D

deniz_efe

Misafir
Radyo frekans (RF), Optik ve Sonic ... üçü bir arada yani.
:20:
Gereksiz ve içi boş bir yazı,
elektrik-elektronikten anlamayan biri için sanki uzay mekiğini anlatıyor ama
gerçekte hiç bir anlam ifade etmiyor.
 

kabakburgiba

Operatör
Katılım
21 Haz 2014
Mesajlar
1,423
Tepkime puanı
369
Puanları
12
bu sistem 11 ayda tv den yayınlandı.devlet bu işi başardı.inşallah dahada ilerletecekler.ölüde denedilermi bilmem.canlı kısmı harikaydı.
 
Üst