youtube de bir cihaz gördüm 5 ay önce amerikan,israil ortak yapımı diye tanıtılıyordu ingilizce dilinde. ismini yazmayayım reklam olmasın ücreti 3400$ dı , geniş çaplı bir araştırma yaptım cihazı alan , araplar , ruslar , latini amerika'da bir kaç ülke ve cihazın çakmasınıda çinliker yapmışlar 1000 lira gibi ucuz fiyata aliexpress te alibabada satıyorlardı.Herneyse meseleye geliyim ürünü almak isteyene 4 kıtada şu ülkede şu ofisimizden alabilirsiniz felan yazıyordu
fakat Türkiye de zaten satışı yok amerika, israil , güney afrika , abudabi ve tayland ta ki ofislerimizden %100 orjinal ürünlerimizi temin edebilirsiniz diyordu.Ürünü elimle tutup gözümle görüp incelemeden almam zaten. Geçen yıl aralık ayında 2 ay önxe tayland a tatile gittim , hazır dedim gitmişkaen şu cihazı gözümle göreyim bi bakayım , cihazın satıldığı yerde caf caflıı bizim ülkedeki perakende satış dükkanları gibi herşey mevcut inşaat , ev dekorasyon , elektronik , vs.. girdim içeri mağaza çalışanlarına cihazın resmini gösterip başladım dolaşmaya ingilizce bilen birini buldum sonunda muhabbet bu şekilde
-Bu cihazı görmek istiyorum
:Malesef stoklarımızda yok.
-Nasıl yani bittimi ? ne zaman gelir ?
:Hayır efendim ürünü parayı ödediğiniz zaman bize biz talep açıp ürün amerkiadan geliyor
-Ben görmediğim ürüne niye para ödeyeyim ki ? 3400$
:Evet sizde haklısınız fakat bu firma böyle çalışıyor
-Ödesem ne zaman gelir ?
:1 ay ı bulur bize gelmesi
-ben o zamana kadar Türkiye ' ye dönmül olurum
: Sıkıntı olmaz cihaz buraya gelince biz Türkiye'ye adresinize kargolarız dedi.
-Ticaret dediğin al parayı , ver malımı , parayı vericem ama 2 ay a anca gelicek cihaz.Ayrıca üründe yok elinizde dokunup görelim . Test edelim.
Zaten bu sohbete başlayınca ürün yok , ödemeyi yaptıktan sonra amerikadan kargolanıp bize geliyor deyince Tokat işi , yada dandik mal olduğunu anlamayan kerizdir zaten.Başımdan böyle bi olay geçti anlatmak istedim .