Arkadaş haklı.
Lakin bilme.digi şey şu:
Bu konu ile alakalı kanunlari yaptıranlar kesinlikle bizden olmayan adamlar. Ben buna.inaniyorum.
Her işimizde her.kanunumuzda batıya muracat edilirken, bu kanunlar yapılırken batıdaki uygulamalar kesinlikle örmek alınmamıştır. Neden..?
Avrupa'daki vatandaş, eline dedektörü alır, ailesi ile birlikte yasaklanmamiş heryerde dedektoruyle dolaşır. Birsey bulduğunda hemen yetkili mercileri haberdar eder. Gelirler ne var ne yok hepsini kayda alırlar. Kısa süre içinde de değer tespiti yapılır vatandaşın parası ödenir.
Aracinizda sadece dedektor var.
Kontrolde görürlerse haydi savcının yanına.
Bu hakikaten haksızlık.
Satışı serbest olan şeyin araçta taşınması neden yasak.?
Maalesef savcı ve hekimlerimizin bu konulara hakim olmayıp, kanunu yüzeysel bilip işleme gecmeleride ayrı bir garabet.
LL cubuklarla (cantada) uçağa bindim.
Bunlar nedir dediler? Metal ve su arama cubuklarim dedim. Defineci misiniz dediler? Ne.oldugum önemli değil, bunları valizle taşımam yasak mı dedim? Hayır dediler.
Kraldan çok kral var bu memlekette.
Biraz argo olacak özür dilerim;
Devlet diyor ki sende zina için hersey mevcut, şu an zina etmiyorsan amma edebilirsin, bu yüzden sana işlem yapacağım.
Yuh diyorum, başka birseyde demiyorum.
Evvela kavramlarimizi düzeltmemiz lazım. KULTUREL VARLIK nedir?
Piyasa değeri 100 lira olan bakır oksitlenmiş bir sikke ile değeri 100 milyon olan bir altın heykel, bizim kanunlarimiza göre aynı şey.
Roma benim kültürüm değil.
Bizans benim kültürüm değil.
Osmanlı benim.kulturum.
Selçuklu benim kültürüm.
Amma Selçuklular osmanliya düşman nesiller yetişti bu memlekette.
Bu nasıl bir mantalitedir?
Havalar asla almıyor.