Acemiyim4244
Yeni Üye
Abilerim merhaba öncelikle ben bir defineci değilim kendi merakım ve kendi ortak olduğum arazim hakkında bilgi isteyeceğim sizden araştırmalarıma göre 1600 lü yıllardan itibaren kullanılan bir ticaret yolu benim köyümden geçiyor ve köyün en eski suyu boyunca kıyılar benim tarlalarım hep söylentiye göre bu ticaret yolu bağdata bağlanıyor ve bir kervan yükü hediye yolda bağdata giderken savaş çıkıyor ve bu araya gömüp kaçıyorlar şüphem olan yerden yaklaşık 200 metre geride bu bölgede eşi benzeri bulunmayan bir ağaç var ve bu ağacın orda kumdan çıkan bir su var ve bu suyun kim tarafından çıkarıldığı belli değil şüphe ettiğim arazim ise et topraktan oluşmakta ve burada o bölgede olmayan kumdan bir tepe var yığma tepe olduğu kendi görüşüm ve belli elenmiş kum 200 metre gerideki bu ağacın oradaki suyun çıktığı bölgedeki kumun aynısı ve elenerek oraya getirilmiş yaklaşık 1 metre kadar eşeledikten sonra alttan kireç tabakası ve onun altından daha değişik bir tabaka çıkıyor ve bu kum su tutmuyor yığma tepenin güney tarafından dere yatağı geçiyor ve uçurum gibi yaklaşık 15 20 metre uçurumun derinliği tepenin ön tarafı ise tarım arazisi ve tepenin et toprakla kesiştiği yerden her kış heyelan ve göçük oluşuyor bu yapı sizce nedir girişi olan tünelli oda şeklinde bir yapı mı yoksa üzeri kara düzen örtülmüş bir yapı mı bu konuda bilgisi olan kişiye foto paylaşabilirim çekip ve en çok Ermenilerin kullandığı bir güzergahmış bu yol araştırmalarıma ve ben acemiyim yıllarda dönemlerde yanlışım varsa özür dilerim şimdiden iyi geceler cevaplarınızı bekliyorum
Son düzenleme: