Define Nasıl Bulunur

MendereS

Bilgili Üye
Katılım
11 May 2012
Mesajlar
350
Tepkime puanı
170
Puanları
7
Değerli arkadaşlar bu konuda gerçekten define bulmak için ne yapmalıyız en kolay define bulma yolları nelerdir onları anlatacağım.

1- Define bulmak istiyorsak öncelik size gerekli olan gerçek anlamda define işaretleridir, bu bizim ilk adımımız, bilir kişiler bu işaretler üzerinde çalışma başlatıp en az 2 kişi işareti ve işaretin bulunduğu coğrafyayı çıplak gözle 2-3 gün araştırmalıdır. Bu araştırma süresinde en az 3 kritik nokta belirlenir hatta bu 4 yada 5 olabilir işte bunlar bizim define burada dediğimiz noktalar olmalıdır.

2- 2.adımda tespit ettiğimiz yerleri teyit edeceğiz bunun için mutlaka bir derin arama dedektörü olmalı. Konu cihaz dan açılmışken cihazlar nerede başarı sağlar kısaca anlatalım. Özellikle derin arama yapan cihazlar gelişi güzel arazide gezdirilmemelidir; öncelik arkeolojik bilgiler ışığında yer tespitleri yapılıp sonra bu cihazlarla teyit edilmelidir. Bunun aksi bir cihaz kullanımı sizi başarıya götürmez çünkü derin arama cihazlarındaki metal ayrım başarı oranı baya bir düşüktür; kayalardaki mineral yapılardan çokça etkilenir çok zaman boşa kazı yapmanıza neden olur bunu unutmayın ve ayrıca bu zorluklar sizi cihazdan vazgeçirmemeli.

3- Ekip; Bazı defineciler vardır ekip işine pek sıcak bakmaz. kalabalığın bir çok zorlukları vardır buna hayır diyemeyiz; Bu sebepten dolayı bazı defineciler ekip kurmaktansa 2 kişi yola devam etmeyi daha mantıklı bulur. Bana göre bu yanlıştır define bulmak için mutlaka iyi bir ekibe ihtiyaç vardır en az 3 kişi bu bazen 5-6 kişilere kadar çıkmalıdır, Bu şekilde kazı çabuk ilerler sonuca daha çabuk varırsınız. Sayıyı düşük tutarsanız iş uzak hevesiniz kırılır çok zaman işi yarım bırakırsınız. definecilerin en zayıf noktası budur; başladığı yeri bitirmeden bırakma definecilerin mutlak ortak noktasıdır. siz siz olun var yada yok başladığınız işi bitirin yer yarım bırakılmaz yarım bırakılan yer ölünceye kadar aklınızda kalacaktır aklınızda kalacağına ekibi sağlam kurun işin sonunu görün.

Yukarıda verilen 3 madde define bulmada sizi başarıya götürecek en hassas konulardır. Bunun dışında hadi dedektör alalım 'aldık' hadi define aramaya gidelim kur dedektörü dağ bayır yürü bu definecilik değil hayal perestlikten başka bir şey değildir; bu şekilde define bulunmaz. yada 1. maddedeki gibi işareti buldunuz ölç biç hadi burayı kazalım 1 metre in burada yok galiba deyip yer değiştir diğer tarafıda 1 metre in derken arazi köstebek yuvasına dönsün ondan sonra hadi eve buda yanlış. Define bulmak için bilgi ve teknoloji mutlaka birleşmeli bunun arkasında sağlam bir ekip başarı oranınızı cidden gözle görülür şekilde arttıracaktır.

Tılsım için hocalar; Hoca desteği bir defineciye her zaman lazım olmaz ama bazen olurki hoca şart olur sizde ekibe hocayı ne zaman dahil edeceğinizi iyi kestirin, bir defa hoca kazıya başlamadan ekipte işi yoktur; gerekli duaları siz okur çalışmaya başlarsınız gerçek tılsım çok zaman kazı başladıktan sonra kendini gösterir böyle bir olguyla karşılaşırsanız o zaman hoca desteği almalısınız. Bunun dışında her define sohbetini hocalarla ilişkilendirmek tamamen yanlıştır.

Kepçe: Kepçe ile define kazısı son dönemlerde baya meşhur oldu; 5 kişinin 5 günde yapacağı işi kepçe 2 saatte yapabiliyor; peki kepçelerle define işaretleri ve eserlere verilen zararı kim ödeyecek ?. Kepçenin bomunu olması gerekenden fazla sallayan kepçecinin kırdığı heykelleri duymuşsunuzdur bu nedenden dolayı ben kepçe ile define kazısına sıcak bakmıyorum. Kazı arkeolojik kazı gibi yürütülmeli kürekten çıkan her toprak vlf dedektör dediğimiz yüzey arama dedektörleri ile mutlaka taranmalıdır. Atılan toprak arasında giden küpeler yüzüklerin haddi hesabı yok; bazı kurnaz defineciler kazı yapılan yerlere gelir dedektörle yüzük, küpe, sikke vb. değerli eşyalar toplar gider; esas kazı yapanlar ise yukarıda belirttiğimiz gibi 1 metre kazıp burada bir şey yok deyip başka yere geçmiştir.

Define Hikayeleri; İşte arkadaşlar define bulmanın en kolay yolu budur; bunun dışında özellikle hikayelere dayalı define arama size sonuç vermez. Vay efendim buradan eşkiya geçmiş, yok yunanlı burayı sormuş, istanbuldan adamlar gelmiş; dedem, nenem gibi olgu durumunda olmayan sadece sohbetlerden ibaret define arama size başarı sağlamaz. sağlasa bile bu cidden zayıf ihtimaldir gerçekten define bulmak için yukarıda verdiğimiz maddeleri hayata geçirmeniz gerekli; bu şekilde 5 kazıdan birinde başarı sağlayabilirsiniz. İş hikaye defineciliğine gelince bir ömür başarı sağlayamayan insanlar vardır.

Değerli arkadaşlar ben dahil olmaz üzere bu defineyi kimse garanti buldururum diyemez, en kral cihazlar bile olsa oran hiç bir zaman %100 değildir; bu işteki mantıksal çalışma sadece başarı oranınızı arttırabilir. Bir defineci hikayelere inanmayıp ufku açık yenilikçi olmalıdır, basmakalıp düşüncelere takılı kalmayan, sürekli kendini yenileyen, sorunların üstesinden gelmek için çözümler üreten, motivasyon kaybını önlemek için ekibe sürekli pozitif enerji verebilen kimliğe sahip olmalı. Ekip içinde saygı ve sevgi yoksa o ekibi bozun; yapılan bir işte ekip ile beraber hareket edeceksin, onları doğru hedefe yönlendirebilen, diğer fikir ve görüşlere saygı duyabilen onlara yeni ufuklar açabilen gerçek definecidir. ekip içindeki her birey aynı düşünceye sahip olursa başarı gelir aksi durumda hayal kırıklıklarına bir yenisi daha eklenmiş olur umarım anlatabilmişimdir okuduğunuz için tşk eder başarılarınızın devamını dilerim esen kalın. MendereS.

Ekli dosyayı görüntüle 106255
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Emre41

Member
Katılım
28 Haz 2016
Mesajlar
63
Tepkime puanı
64
Puanları
7
Agzına yüregine emegine saglık nokta atışı tespitler ustam tam benim kafama uyuşan şeyler :)
 
D

deniz_efe

Misafir
Emeğine sağlık MendereS
Durdun durdun yine kitabın ortasından konuştun yani.
Özellikle defineciliğe yeni başlayanlar için başvuru kaynağı niteliğinde olmuş.
Müsaadenle konuyu başa sabitliyorum ...
 

narkozz

Yeni Üye
Katılım
8 Tem 2016
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
Puanları
0
abicim benimelimde sağlam 10 tane noktaya kadar yer var ama sağlam bir cihaz yok elimdeki yerler için insanlar birbirlerini yiyorlar yardım et bana acale cihaz lazım bu ne son iş olur nede ilk
 

Fatih 09

Yeni Üye
Katılım
23 Eki 2016
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Güzel soyluyosun da birader parayı bulduk diyeli elden nasıl cikaracaksin bu konuda bilgi gerin
 

Simay35

Yeni Üye
Katılım
2 Haz 2017
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Merhaba siz nerdesiniz acaba ben izmirdeyim benimde bildiğim yer var ama nasıl yapılcak bilgin yok
 

Simay35

Yeni Üye
Katılım
2 Haz 2017
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Ben sizden yardım istiyorum izmirde bildiğim bi bölgede var fakat tam yeri bilmmiyorum cihaz vs. Gerekiyor galiba tecrübemde olmadığı için bilemiyorum bana yardım. Edebilirmisiniz
 

S:W:A:T

Editör
Katılım
11 Mar 2017
Mesajlar
863
Tepkime puanı
5
Puanları
0
Konum
İtaly
Ben sizden yardım istiyorum izmirde bildiğim bi bölgede var fakat tam yeri bilmmiyorum cihaz vs. Gerekiyor galiba tecrübemde olmadığı için bilemiyorum bana yardım. Edebilirmisiniz
Tam yeri bilmiyorsan öncelikle yeri öğrenmen gerekiyor . Daha sonra şüphelendiğin bölgede araştırma yapıp fotoğraf çekmen gerekiyor ve sonrasında foruma konu açarak yardım alabilirsin yine sonrası sende bitiyor :) Bu forumda kimse sana cihaz desteği veremez . Ve kesinlikle bu tip şeylerden uzak dur yerine kimseyi götürme davet etme . Bilmediğin insanlarla işin olmasın . Sevgiler
 
Üst