Sayın @
kızılelma
Günümüzün en büyük bilgi bankası internet üzerinden araştırma yapıldığında,gördüm geçirdim saçlarımı ağırttım diyenleri dinleyince,açıkçası somut deliller ile tuzakların varlığını ispat konusunda yetersiz kalmaktadırlar. Şahsi fikrim,camia arasında biraz abartmayı sevdiğimizden,kahramanlık hikayelerine olan düşkünlüğümüzden ve biraz da hayal gücümüzün ufku geniş olmasından kaynaklandığını düşünüyorum.
Tuzak çeşitleri alt alta sıralandırılabiliyor,çeşitlendiriliyor ama benim mantığıma pek yatmıyor. Çok spesifik bir hedefe denk geldiyseniz eğer belki filmlerdeki gibi uçan oklar,mızraklar olabilir bilemiyorum..
Taş kaya tuzağı denen şeylerin tamamına yakınının,dediğiniz gibi hedefe yanlış yaklaşma tarzı,biraz mantık eksikliğinden kaynaklanıyor "olabilir".
Tuzaklardan ziyade engeller konusunda hemfikirim.
Zira zemin altı mahsen yapmışlar. 3*3 ten yan yana 3 oda. Odalardan birbirine geçiş var. Kapılar 70 cm. Derinlik 8 m. Yamaçtan odaya giriş için tünel var. Tünelin ilk başlangıcı 1,2 m derinde. Tünel uzunluğu 8,5 m.
Şimdi ben burada hangi tuzağı arayayım girerken ?
Tabiki girerken cm cm ilerleyeceğim. Elimde uzun demir ile sağı solu yoklayacağım. Bastığım yerin altında boşluk oluşmuş olabilir mi diye tabanı tokmaklayacağım. Tünel duvarlarında işaret var mı,tünelin oluşturulmasındaki yapıdan farklı taş var mı ? Göze çapan terslik var mı ? Bunlara bakacağım. Bu tedbirli her insanın yapması gereken şeyler. Tünel bitti odanın girişinde kapı var mı ? Bilmiyorum belki çıkacak belki çıkmayacak. Çıkar ise bir yerinden yavaş yavaş kırılacak. Kırılmadan önce bir şeyleri tutan taş var mı yok mu akıl yürütülecek. Bunlar başlı başına bir sürü iş zaten ..
Bu arada bu örnekteki bir mahsene girerken sizin tavsiyeleriniz olur mu ?