Define ve defineci

S:W:A:T

Editör
Katılım
11 Mar 2017
Mesajlar
863
Tepkime puanı
5
Puanları
0
Konum
İtaly
DEFİNE VE DEFİNECİ

Define Nedir ?

Defineci Kimdir ?

Bu iki sorunun cevabını doğru bir şekilde ifade edebilmek için öncelikle tanımlarını yapmak gerekir.

Define ; toprak altına , duvar içlerine , ağaç diplerine , kuyu ve su kaynaklarına , doğal afetler , savaşlar , eşkıyalıklar sonucu ya da koruma , biriktirme , muhafaza etme düşüncesiyle saklanan altın gümüş vb. gibi değer eden gömülere define denir.

Defineci ise yukarıda özetini verdiğimiz değerlerin izini süren , bu değerlere sahip olabilmek için işaret ve bilgi kaynaklarını takip eden , amacına ulaşabilmek için adeta bir dedektif gibi çalışır. Bulmacanın karelerini doğru bu şekilde bir araya getirmeye çalışarak , bu yolda elde ettiği her türlü iz , işaret , ipucu ve bilgiler ışığında , bilinçli ve profesyonelce hareket ederek sonuca gitmeye çalışandır.

Defineci , çevrecidir. Doğa aşığıdır. Kültürel varlıklara duyarlı ve saygılıdır. Defineci iş adamıdır. Defineci öğretmendir. Defineci siyasetçidir. Defineci doktordur. Defineci savcıdır , hakimdir . Defineci mühendistir . Defineci , tarihçidir . Defineci devletin her kademesinden herhangi birisidir.

Defineci Ahmet'tir , Mehmet'tir , Hasan'dır , Hüseyin'dir . Defineci , bu vatanın öz be öz çocuklarıdır. Defineci bu ülkenin birinci sınıf insanıdır.

Özetle defineci , bu ülkenin binlerini , on binlerini , milyonlarını oluşturan saygın kişilikli , onurlu ve vatanına bağlı , bu ülkenin insanlarıdır.


Defineci ne arar ?

Defineci etken ve sebepler sonucu saklanmış define , hazine ve servetleri arar.
 
Üst