aleykümselam
ben olsam haça fazla takılmazdım bi çok usta yazmış ilk çağlardan kalma semboldür
şahsi kanaatim burada mezarı ve mezarın kutsallığını sembolize etmektedir
tahminen 1-2-3-4 ve çevredeki diğer kayalarda geçerli olmak üzere soldaki elin parmakla işaretlediği yönden
kaya altına direkt mezar odası açılmış, aile mezarıdır
akrabası yakınları sağdan mavi ok yönünde mezara yaklaşıp yuvarlak oyma olan yere hediyesini bırakmış
tabi o devirde paket servisi yok bu PhotoScape menüsünden bulduğum en yakın sembol
neyse hediyesini bırakmış duasını ritüelini tamamlayıp huşu içinde dönüp gitmiş
mezara basılmaz o yüzden giriş diğer taraftan diyorum
dediğim gibi ilk çağ nekropol alanı tahmini her kayanın altında bir mezar odası diyorum ben
girişin dromoslu olacağını sanmıyorum yuvarlak bir kaya parçası kapatıyordur herhalde
taş yığmayı da es geçmeyin, evet tarla sürerken toplanmış ama saban çıkarması falan değildir
direkt mezar odası oymalarından artan taş ve mıcır kalıntıları olmalı
NOT: mezarlar geçmiş dönemlerde açılıp tahrip edilmiş olabilir
yine de dönem ve medeniyetini öğrenmek merakıyla da olsa bir tane açmaktan zarar gelmez heralde
selametle
Ekli dosyayı görüntüle 239364
ben olsam haça fazla takılmazdım bi çok usta yazmış ilk çağlardan kalma semboldür
şahsi kanaatim burada mezarı ve mezarın kutsallığını sembolize etmektedir
tahminen 1-2-3-4 ve çevredeki diğer kayalarda geçerli olmak üzere soldaki elin parmakla işaretlediği yönden
kaya altına direkt mezar odası açılmış, aile mezarıdır
akrabası yakınları sağdan mavi ok yönünde mezara yaklaşıp yuvarlak oyma olan yere hediyesini bırakmış
tabi o devirde paket servisi yok bu PhotoScape menüsünden bulduğum en yakın sembol
neyse hediyesini bırakmış duasını ritüelini tamamlayıp huşu içinde dönüp gitmiş
mezara basılmaz o yüzden giriş diğer taraftan diyorum
dediğim gibi ilk çağ nekropol alanı tahmini her kayanın altında bir mezar odası diyorum ben
girişin dromoslu olacağını sanmıyorum yuvarlak bir kaya parçası kapatıyordur herhalde
taş yığmayı da es geçmeyin, evet tarla sürerken toplanmış ama saban çıkarması falan değildir
direkt mezar odası oymalarından artan taş ve mıcır kalıntıları olmalı
NOT: mezarlar geçmiş dönemlerde açılıp tahrip edilmiş olabilir
yine de dönem ve medeniyetini öğrenmek merakıyla da olsa bir tane açmaktan zarar gelmez heralde
selametle
Ekli dosyayı görüntüle 239364