Dere kenarında yığma

Eymen123

Yeni Üye
U işaretinin baktığı yönde dere kenarında yığma var . Yığmanın yanındaki sabit kayada ufak delik var. Ustalarım beni aydınlatabilirmisiniz burayla ilgili .🙏

Ekli dosyalar

Eymen123

Yeni Üye
Yığmanın yanındaki kayada Parmak derinliğinde delik var

Ekli dosyalar

Muradd

Yeni Üye
benzer bin yer bende de var. v işareti ilerisinde aynı bu şekil de tümsek etrafı düz. ama ne dedektörden ses yok . çubuk buldum bi yerden onada güvenemiyorum .

Eymen123

Yeni Üye
Ustalarımızdan yardım gelirse sizde bu yönlendirmeler ışığında hareket edersiniz bende çok anlamıyorum ama dedektör görmedi diye vaz geçmez olmaz çünkü çoğu dedektör 1 metreden sonrasını zor algılıyor

toros_usa

Yeni Üye
slm kardes parmak delıgı dedıgın delıgın devamı var mı. varsa 1 tl at bakım ıcıne nereye kadar gııdıyor.Eger para ıcıne gıdyorsa ıyı arastır kumbara olabılır ...rastgele

R00T

Profesyonel
Co Admin
Yığma taş yigmami. İşaretli taş yigmada ise yığma açılır.

Eymen123

Yeni Üye
Ustam dere hattının yamaç kısmında (dereye 30 metre yukarıda) ilk resimde olan U ya benzer taşı buldum. Sonra işaretin tam karşısına baktım Derenin yanında yığma var ama taş toprak karışık yığma. Sonra o alana indiğimde yığmanın yanında 5 metre uzunluğunda sabit ana kayada 1 adet murç deliği var. Daha sonra elimdeki boşluk çubuklarıyla boşluğu çizerken kapı girişide çizdi ve bu giriş ana kayanın bittiği yeri gösteriyordu. Ve bismillah deyip başladık ve açmaya başlayınca yine o ana kayanın devamında kanal işareti çıktı ve su dökünce tam işlem yaptığımız noktaya dökülüyordu. Fakat 1.5 metre sonra çok büyük bir kayaya denk geldik düz değildi yanlamasına duruyordu gücümüz yetmedi bizde öylece bıraktık şimdilik sizce doğru yoldamıyız eğer öyleyse ne önerirsininiz?

R00T

Profesyonel
Co Admin
Ne öneririz , önce güvenlik önlemleri sonra cihaz veya çubuk desteği olabilir. Kaya yerleştirme ise dusunceniz bu yönde ise teknik malzeme yardımı ile alıp atıp az daha derine bakılabilir.

Eymen123

Yeni Üye
Çukura girip Bahsettiğim kayanın üzerinde çubuk tuttuğumda boşluk sinyali veriyor. Dedektörden tepki yok. Birde bu kayaya gelmeden hemen önce 20cm kalınlığında kırmızımsı çok sert sıkıştırılmış bi toprak katmanıyla karşılaştık ve bi kaç ufak parça kiremit yada küp parçası gibi parça denk geldi . Ben o kayanın ve çıkan kanal işaretinin resminide çekip yükleyeceğim buraya