mikail0207
Yeni Üye
Menderes hocam bu konu hakkinda bilginiz varmi
karadenizde varsa hangi civardadır menderes usta2 belgede adı geçer, sen hangisini arıyorsun Trakya bölgesimi Karadeniz bölgesimi.
Selamunaleyküm usta soruyu menderes ustaya sormuşsun ama ustanın affına sığınarak araya giriyorum karadeniz bölgesinde yıllardır meşhur deve bağırtan yokuşu var eski otobüs kaptanlarına sorun batı karadenize giden size söylerler mevkisini aklımda kaldığı kadarıyla bolu yeni çağdan giriyoruz bartın istikametine devam ediyoruz bartın define konusunda zengindir amastristen yani amasra dan bilmeniz gerekir tarihi ticaret limanı fatihin dediği gibi çeşmi cihan ticaret yolu buradan başlar ve iç anadoluya doğru açılır deve bağırtan yokuşuda bu istikamettedir bartında meşhur höyüğü duymuşsunuzdur çeş tepe höyüğü bu yol üstündedir bartında arfunda kalesi yine aynı bölgede çeştepe ile karşı karşıya çeş tepede birde çok güzel açılmamış birde tümülüs mevcuttur tabi koruma altında resmi bende mevcut 6 ay önce gittiğimde çekmiştim yükleye bilirsem mesaja eklerim yani ustalar benim düşüncem karadeniz bölgesi der iseniz bu yöndedir deve bağırtan yokuşu eski kervanların geçtiği dedemlerin köye giderken en çok sıkıntıyı çektikleri yerdir.karadenizde varsa hangi civardadır menderes usta