Dikdörtgenin içinde kare oyma İlginç

uçmuş

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Katılım
25 Ocak 2017
Mesajlar
3,970
Tepkime puanı
2,313
Puanları
23
Konum
tam olduğum yer
sizin bir takım inançlarınız olabilir bu kimseyi bağlamaz sadece sizi bağlar,
Ayrıca cin kavramı arapçada üstü örtülü gizli tanınmayan yada bilinmeyen şeyler için kullanılır.
örneğin kuranda peygamberi dinlemeye gelen bir grup cin taifesinden bahs eder,bunun anlamı mekke halkının tanımadığı bir grup hristiyan ve farklı mezhebe sahip insanların bir gece gelip kuran dinleyip sonra gece vakti kimliklerini belli etmeden gece gittikleri için , gittiklerinde kendi aralarında ki konuşmayı kuran bize cin taifesi olarak aktarır.
ama malesef insanımızın çoğu dindeki benzetme ve mecaz anlamları gerçek olgular üzerinden değerlendirdikleri için her sıkıntılı olayı görünmez varklılara yüklüyor, adı üstünde görünmez , biri ben gördüm diyorsa hayallerini ve zihindeki yanılmaları anlatıyordur.
.
ustam senin yorumun hepten yanlış ... cin dediğimiz varlıklar .. yaratılış olarak farklı yaratılmış varlıktır ... gizli saklı üstü kapalı örtülü başka yerden gelmiş yabancı vs değil .... ben insanları ve cinleri yalnızca bana ibadet etsinler diye yarattım .. derken ... üstü örtülü yabancı yerden gelen kimselerle insanları ... anlamı çıkmaz .. . o bahsettiğin üstü örtülü yabancı yerden kimsenin tanımadığı gizli den gelen ler dumansız ateşten yaratılmamış tir ... net olarak cinlerin dumansız ateşten yaratıldığı. ayetle biliniyorken... o söylediklerin hepten yanlış ... bilgilerini kontrol et . derim ..
 

mamostedijvar

MAMOSTE
Moderatör
Katılım
25 Eyl 2017
Mesajlar
518
Tepkime puanı
250
Puanları
9
Konum
ÖĞRETMEN
bu işarettin cin ile hiç bir ilgisi olmadığını düşünmekteyim. selametle.
 

Semerkand 66

Yeni Üye
Katılım
8 Ağu 2022
Mesajlar
8
Tepkime puanı
3
Puanları
1
Mumyalanarak gömüldü diyor. Sanduka olur birden fazla. Klise işi.
 
Üst