Donem ve Ederleri Hakkinda Bilgilerinizi Rica Ediyorum

eser34

Nasip Vaktine Esir...
Moderatör
Hayirli olsun oykusu nedir bunlarin
Accuk anlat membahi nerde @vakko ustada istirak eder muzeye yonlendirelim seni
Abim hayirli geceler..kafama takilan bir yer vardi soyledim kayincoya gitti bakti buldu:)ben malum 34.saha 10! Muze bekcisi gibi olduk zaten:)@vakko ustama da selamlar saygilar..

vakko

Çok sevipte Taptığımız Başlara Taç Yaptığımız....
IV Mustafa ilk fotoğrafı son fotoğraf gibi net çekerseniz net cevap veririm.​

Son düzenleme:

vakko

Tamamdir abim.bu hali ile var midir bir degerleri sn.abim?
Nadirleri var 300 $ gidiyor.Bu şekilde net cevap veremem net fotoğraf. + Osmanlı bu dönem sikkeleri bulundurmak,alım satımını yapmak yasaktır özel izine tabidir koleksiyoner olmanız gerekiyor bilginiz olsun

eser34

Nasip Vaktine Esir...
Moderatör
Nadirleri var 300 $ gidiyor.Bu şekilde net cevap veremem net fotoğraf. + Osmanlı bu dönem sikkeleri bulundurmak,alım satımını yapmak yasaktır özel izine tabidir koleksiyoner olmanız gerekiyor bilginiz olsun
Sn.abim cok tesekkur ediyorum.derhal netlestiriyorum fotograflari.

vakko

Bunuda dosyaya ekleyelim hangi osmanlı dönemleri objelerin alım satımı bulundurulması serbest arkadaşlar bilgilensinler.

epy

Süper Moderatör
Süper Moderatör
vakko ustamın söylediği ve paralarla ilgili ceza-i müeyyideye maruz kalmamak için alım ve satım öncesi çok iyi bir araştırma gerekiyor. görebildiklerimin tamamında sikkeler üzerinde tarih yok. bu demektir ki miladi 1413 yılı 1. mehmet döneminden önce basılmış olmaları muhtemel.osmanlıcayı tam okuyamadığımdan şudur diyemem. sadece tuğra tanımlanırsa dönemi çıkabilir.ayrıca paraların birinde osmanlıya ait olmayan 4 e bölümlü figürlenmiş para fethedillen veya ele geçirilen ülkelerde osmanlı yabancı paraların kullanlımına müsade etmiştir.eğer aynı noktaya yakın buluntular ise yabancı paralarında hangi ülkeye ait olduğu ortaya çıkacaktır. son söz vakko ustamın araştırmaları sonuç getirecektir.

vakko

vakko ustamın söylediği ve paralarla ilgili ceza-i müeyyideye maruz kalmamak için alım ve satım öncesi çok iyi bir araştırma gerekiyor. görebildiklerimin tamamında sikkeler üzerinde tarih yok. bu demektir ki miladi 1413 yılı 1. mehmet döneminden önce basılmış olmaları muhtemel.osmanlıcayı tam okuyamadığımdan şudur diyemem. sadece tuğra tanımlanırsa dönemi çıkabilir.ayrıca paraların birinde osmanlıya ait olmayan 4 e bölümlü figürlenmiş para fethedillen veya ele geçirilen ülkelerde osmanlı yabancı paraların kullanlımına müsade etmiştir.eğer aynı noktaya yakın buluntular ise yabancı paralarında hangi ülkeye ait olduğu ortaya çıkacaktır. son söz vakko ustamın araştırmaları sonuç getirecektir.
Sikke alttakilerden ama dönemi için net fotoğraf gerekiyor abi.Arkadaşın paylaştığı ilk fotoğraf can alıcı yerler silik net kimlik çıkmıyor maalesef bundan dolayı.Net fotoğraf atarsa arkadaş sikke id net ortaya çıkar.