İki gün önce haberlerde okudum 71 yaşında ağbimiz hanımıyla küsmüş ve evleri ayırmışlar bu dolandırılma meselesinden. Hem üzüldüm hem buruk bir tebessüm ettim ve hatta haberide paylaşmak istemiştim ders niteliğinde ama üşendim. Yanlış hatırlamıyorsam 80 bin tl falan parasını almışlar peyder pey, adamın eline tutuşturdukları bir toprak kap ile vs... taa 30 sene önce bizim köyde olmuştu bir benzeri ve çobanın eline berağber çıkarttıkları alçı heykeli verirler derken çobanın sürü elden gider ve aradan bunca zaman geçmesine rağmen ve bunun gibi birçok olay yaşanmasına rağmen haala insanlarımız kanabiliyor. Haberi okuyunca bir taraftanda dolandırıcılara bir hayranlık duydum çünkü bunca yaşanmış örnek varken haala insanları bu yöntemle dolandırabiliyorlarsa gerçekten büyük emek vermişler ve işlerinin hakikaten erbabı olmuşlar dedim içimden ve ne demişler ne iş yaparsan yap ama yaptığın işin en iyisini yapan kişi olmaya gayret et ve bu insanlar onu başarmışlar. Keşke akıllarını iyi yönde kullansalardı eminimki ondada çok başarılı olurlardı. Neyse haberin postunu bulursam tekrar paylaşıyım bu kadar yazmışkenhakkımda güzel görüşleriniz için teşekür ederim.
resimde gördüğümüz objeler günümüz yapım (amatörce yapılmış ve herhangibi birşeyin taklidi olmayan) objeler.
genelde youtube gibi kanallarda "kaya mezar patlatma,kasa açma ve define bulma anı" gibi birçok video mevcut. bu videoları çekmek ve yayımlamakta (tabi başkasının canına ve malına zarar vermediği sürece sükun ve huzuru bozmadığı surece)yasal.
bu bulduğunuz şeylerde öyle bir iş için kurgulanmış bir olaya denk ğelmişsiniz diye yorumluyorum.
eğer bunları birkaç kişi ile bulup o birkaç kişide sizden para talep ettiyse(bunları satacaz malzemeler sende dursun.filanca yere gidip alıcı ile yüzyüze görüşmeliyim.bu kadar yol parası lazım.vb
değişik bahanelerle senden para talep eden olduysa dolandırıldınız demektir.
hemen en yakın kolluk kuvvetlerine gidip durumu anlatın ve şikayetci olun.
Sizi bu kayaya yönelten neydi? Kayanın içinde birşeyler olduğunu nasıl tespit ettiniz?Arkadaşlar bunları bildiğiniz kayanın içinde gizlenmiş ve horosan betonu ile kapatılmış bir küpün içinde bulduk. Yani gerek yer olarak gerek mevki vs olarak başkasının koyması yada bu tarz şeyler mümkün değil. Arazi kendi arazimiz ve çevrili onyıllarca.
ismi lazım değil, o birkaç youtuber üçkatcı diyosun yani?bu şeyler bujiteri ürünü.
muhtemelen bir youtuber bunları oraya koyup, horasan dediğiniz harcın kuruması için orayı terketti.Sonra gelir video çekerim diye.
sizde bunları buldunuz.Yani yutuberin kurgusunu bozdunuz
HasandağıYayla köyümü alçı heykel