Dunya duzdur ve okuzun boynuzlari uzerinde durmaktadir. Ayrica Dunya duz oldugundan bir sonu vardir eger sonuna kadar gidersek asagi duseriz.
Yuvarlak bir dünyada düşmek hiç aklına geldimi? örnek şu an kürenin üzerindesin ama küre dönüyor ve sonrasında baş aşağı geliyorsun, hadi seni yer çekimi tuttu mıknatıs gibi yapıstın, ya onca tonlarca agırlıktaki okyanus suyuna sence yer cekiminin gücü yetermi ? Aşağı boşalmazyızdı? Evet eskilerin tezi bile öküzün boynozu bile yuvarlak dünyadan daha mantıklı!
Kenara gidip düşme konusuna gelince o kenarı gidip görebilirsen belki düsersin çünkü gidecegin görecegin yer bellidir gerisi sonsuzluk.
Bu gün dünyanın keşfinden mahrum kalmış insanlar uzaydan bahsediyor, sence okyanusun dibine gidebilen tek bir insan varmı? Hala denizin dibini göremedik )))
Ben kendi yörüngemde iki tur dönsem başım dönüyor )))) Bir alamete binmisim dakikada kaç kez dönüyorum ve beynim bunu fark etmiyor öylemi? yine yer çekimi deme tamam bir uçağa bindim yine ucak dönüp duruyor havada yerde bile değil bak yine en fazla 5 dönüşte benim başım döner )))
bazı şeyleri kavramak için çok şey bilmeye filozof olmaya gerek yok, olayın neresinden bakarsan bak yuvarlak bir dünya akıl mantık dışıdır.
Diğer yönden tabir şeklinde yer küredir evet ama sizin kabullendiginiz gibi değil. Altımızda yarım yer küre üzerimizde ise yine yarım Kubbe ikisi birleşince bir küre eder biz tam orta düzlükteyiz ve dönmüyoruz.
Diğer gezegenlerle Dünyayı kıyaslamak hepsi küre dünyada yuvarlak demek doğru değil, çünkü dünya özel yaratılmış bir gezegendir, diğer gezegenlerde su hava oksijen kısacası yaşam yoktur. Dönen ve Yuvarlak olup üzerinde denizler olan bir gezegen gören varmı uzayda?