Ustam benim şahsi fikrim biz toplum olarak anlamadığımız her şeyi ilk başlarda hep red etmişizdir. El alem işi geliştirip elimizdekileri aldıktan sonra aklımız başımıza gelmiştir ama artık iş işten geçmiştir. Bu nedenle ben iyice anlamadan araştırmadan asla red etmem. Bu konu üzerine yaptığım araştırmalar bende her zaman bir umut uyandırmıştır ve haliyle daha umudunu yitirmemiş biri olarak red etmek için daha erken olduğunu düşünüyorum. Tarihe bakarsan beni haklı göreceksin. Bu nedenle bence hemen karar verme
Ustam uydular ne zaman ki yerin altini gorecek hale gelir, iste o zaman surfer ve benzeri yazilimlar kullanilarak bu uydulardan alinan X-Y koordinatlari ve Z derinlik verileri islenir ve bu islem sonucunda da yerin altina ait 3 boyutlu modeli olusturulur (hala maden veya malzemeden bahsetmedim) ustune de olusturulmus bu model uzerinde yer alan anomaliler icin yuzeyden gpr teknigiyle anomalilere ait veriler alinir iste o zamana kadar bu durum red konumundadir.
Ben hala surfer icin alinan verilerin yer altinda nasil kullanildigini anlamis degilim. Kullanilan tum veriler ayaginizi bastiginiz yuzeyden baslar altina inmez ustune cikmaz. Tekrar belirteyim yer altinin DERINLIGINI olcen bir uydu yok haliyle verisi de yok.
Iki gundur Muge Anlida yayinlanan ve Mardin ve Sanliurfada yasayan bir cok kisiyi milyon dolarlar uzerinden dolandiran sahtekarlara ve yontemlerine bakinca inanmak serbest, aglamak serbest her sonuca katlanmak serbest.
Bu konuda susayim kim ne yasarsa yasasin banane diyorum ama dayanamiyorum ve mudahale etme geregi duyuyorum.
Uydu ve surfer konusunda ne arge olur ne de cacik. Bunu kabullenmek icin nasil bir bilgi nasil bir kanit bekler insan bir aciklayin ben de o sekilde anlatayim.