Dedektorburada Banner Mobile

Emin Ağa değirmeni ve diğer işaretli alanlar

Dedektorburada Banner Mobile

paytoncu

Bilgili Üye
Cümleten selamün aleyküm.
Kıymetli dost abi ve kardeşlerim geçen gün gezintiye çıkmıştım yarım kalmıştı kalan kısmınıda dolaşmayı bitirdim sizlerle alandaki gördüklerimi paylaşmak isterim. Öncelikle Kara Hasan köprüsü Kara hasan köyü Tahtacı köyünden bahsetmemiz gerekirse Kara hasan köyü tahtacı köyünün Güney doğusuna kalıyor köprü ise emin Ağa değirmeninin kuzeyine kalıyor lakin burda iki tane köprü var biri tek gözlü diğeri 3 gözlü. Köprüyü güneye geçince emin Ağa değirmenine geliyorsun burası ara kervan yoludur yol güney Batı kuzey doğulu kısa bir mesafe sonra yön değişiyor. Emin Ağa değirmenine gelince güneyinde iki ayrı yılan biri civcive saldırır halde civcivin yönü güneye bakıyor diğer yalan ise güneye doğru yönü. Burda bir tavuk tavuğun kanat altında yumurta ve civciv mevcut. Bu alandaki dere güneyden geliyor şelaleden sonra emin Ağa değirmenini yalayarak kuzeye akıp Kara hasan köprüsünün üst kısmandan ana nehre dökülerek batıya akmaktadır. Bu ana nehre varmadan burda ana kervan yolu mevcut doğu batı eksenli bir yoldur. Civarını pek saymayacam. Bu derenin doğusunda dağarcıklı değirmen denilen yer mevcut. Sazan balığı ve dağarcık resmi halen duruyor. Buradan bahsetmeyecem iş çok uzar yoksa .şelalenin Batı üstünde keçi resmi var keçi kuzeye doğru yönü. Keçinin altın ise bir çocuk resmi mevcut çocuğun elinde ip yada zincir biraz tahrip olmuş karşı tarafta bir çift öküz çocuk öküzleri çekiyor. Az altında ise kafası yukarı uluyan kurt resmedilmiş . Dikkatimi çeken ise kurdun ayak kısmına yakın bir yerde bir çökmenin olmasi. Ve yakınında ise bir veya iki göz harabelik bir yer var. Şelaleye gelince şelalenin Doğu üstünde bir çatal mevcut. Çatal iki dişli sapı batıya ağzı doğuya çatalın yanında bir hayvan resmedilmiş. Onun güneyinde bir tüfek resmi onunda güneyinde bir ayı ayının eksik ayağı tepesine resmedilmiş. Aynının sırt tarafına doğru yani doğusuna doğru bir dere mevcut bu derenin alt kısmı sazan balığının olduğu alan. Sazan balığı batıya doğru yönü. Bir balıkta başka yerde mevcut o alanı daha sonra yazacağım. Silahın Namlı istikametinden doğuya doğru dereyi karşı geçince burda bir çarık birde kayalık mevcut kayalıkta üst üste iki insan kafası resmedilmiş biri yaşlı biri genç olarak resmedilmiş.yönleri dağarcıklı değirmen doğru bakar haldeler. Bu alandan kuş uçumu doğuya doğru 750 MT uzaklıkta kadın memesini andıran bir yer mevcut Kuzey batıya bakar halde resmedilmiş. Lakin yer sağlam . Buranın doğusunda büyük ve yüksek bir tepe mevcut tepenin üzerinde kale yada yaşantı mevcut sordum kimisi yurtluk dedi kimisi kale dedi lakin harebeye bakılırsa ev yeri gibi tepenin tam üzerine yapılmış batısı buraya göre biraz daha alçak bir tepe daha var etekleri yapışık halde Bursa'da bazı şeyler var alçak tepenin Batı yamacında harika işlenmiş haç mevcut. Yüksek tepenin Güney doğusu dere derenin diğer tarafında 7 yavrulu domuz yavrularını emzirir halde resmedilmiş. . Alçak tepenin kuzeyinde at ahırları olduğu söyleniyormuş eskiden lakin ben görmedim. Orası zaten köy . Bu tepenin tam Batı eteklerinde bir alan mevcut alanda çizme yapılmış burası yayla çayır sulak bir alan. Bu alanda ise bir kazan resmi yapılmış. Çizmenin olduğu yerde çizde Güney doğuya basmış . Çizmenin bir sırt aşımında ise Çerkez kaması yapılmış. Kabzası harika işlenmiş kamanın yakınında bir sedir kayalık kayalıkta bir insan kafası işlenmiş yaşlı bir insan . Tekrar şelaleye gelecek olursak şelalenin olduğu dereyi yukarı çıkarsak burda değirmen benti yapılmış daha yukarı kısımlarda ise yönü batı olan tek deve yatar halde resmedilmiş. Emaneti sağlam devenin kıçına yakın bir yığma mevcut. Devenin baktığı istikamette ise sac ayağı çakıl yığıntısı mevcut . Ortasına ayrıca çakıl yığılmış bu devenin kuzey batısında bir güğüm resmi mevcut güğümün doğu kenarında ince bir dere kuzeye akmakta. Derenin karşısında ise tek resmedilmiş bir cezve. Bu dere kuzeye akarken ok Kaya'nın batı eteğini yalayarak geçiyor. Ve burda şahin Kaya'nın doğusunu ordan ise paytonun batı kenarını yalayarak aşağılarda ana nehre katılarak batıya devam etmektedir. Keçi deresinin ise batısındaki karşı tepede yönü Güney batılı olan sivri kulahlı bir adam resmi mevcut. Adamın arkasında ise yerte yatan karaca . Adamın önünde pramiti andıran bir tepe var. Tepenin altında ise bir ayak dizden aşağı resmedilmiş .başkaca şeyler var ben kısa anlatıyorum zaten sivri kulahlı adamın bakış istikati güğüm . Daha açığı ise güğümden su döken kız . Bugünlük bukadarı kafi bence. Okuma nezaketi gösterdiğiniz için ayrıca teşekkür ediyorum cümleten rast gelsin. Kaçak kazıyı asla tarif etmiyoruz. Bilginiz olsun. Selametle kalınız.

paytoncu

Bilgili Üye
Bu arada dikkat etmeniz gereken asıl mesele ben tamamını yazmadım sadece özet geçtim bilginiz olsun. Daha köprünün batısında konçlu çizmeyi yazmadım ve daha neler neler yazmadan geçtim . Rast gelsin.