Bulursamkader ustam öncelikle gözünüz aydın olsun hayırlısıyla olğlunuz vatani görevini yerine getirip teskeresini almış.
Ustam mineral eleme konusundaki tespitiniz çok güzel buna istinaden size bir soru sormak istedim. Çubuklar elimizde arazide bir yer belirledik elimizdeki numunelerle sıraylan baktık gümüş altın bronz çubuk üç metalde var dedi fakat üç metalin tepkisi aynı noktada değilde 50 cm arayla verdi. Üç sinyal bir birinin üstüne binmedi yan yana verdi. Şimdi ustam böyle bir yer için ne diyebiliriz? Üç ayrı metalmı var yoksa dağınık bir mineral oluşumumu var bu işin içinden nasıl çıkacağız.
Cok tesekkur ederim kiymetli ustam.
Sorunuza gelince; benim yukarida anlattigim sey, hep ayni sekilde nokta yapilan yerde gecerli. Bildiginiz uzere cubuk sistemi derya deniz. Her meselede teferruata girmek icin zaman yetmiyor. Keske 10-20 usta yanyana gelse 1 hafta bir otelde hem tatil yapsa hemde cubuk uzerine konussa biriside sorulari ile moderatorluk yapsa, konusulanlari kayda alip sonra yaziya gecseler, kitap haline getirseler, taslak halde tekrar ustalara verilip uyusmayan yerler tespit edulse, tespit edilen husus arazide yapilsa, gorulse vs. vs.
Yinede bu cubuk isi bitmez maalesef.
Degerli tespiti yaptigim yer bir oda veya mezar ise,
Yanyana farkli farkli metal sinyali alirsam netlestiririm. Teferruati biraz ozel ekipmanla.
Degerli tespiti yaptigim yer oda veya mezar degilse;
Aralarinda 50 cm. Mesafede olsa cok olgilenmiyorum ustam. Sadece altin ve gumuse bakiyorum. Elimdeki sistem olumlu sinyal verirse muhakkak acarim. İster gumus gostersin ister altin.
Bu sistem kardaslarimizda olmadigina gore, (gun gelecek insallah olacak) diyelim gumus cubukla baktilar. Yanyana degisik noktalarda 3 ayri metal isareti aldilar. Burada metaller mi var mineral mi?
Asil soru bu.
Bu ise yeni baslayanlara tavsiyem su:
Altinla bakma isini en sona biraksinlar. Altini cozmek hakikaten ustaluk ve tecrube istiyor. Gumusde ve diger madenlerde daha basarili olurlar.
Yazdigim yazida degerli maden tespitinin 4 asamasi var. Madem isaretler yanyana, asagidakiler minarel mi maden mi 2-3 ve 4 ncu asamalri teker teker deneyecekler. minarel mi var gaz mi var netlestireceklerr. İnternet 3 G ye duskopyalarimtu. Bekleye bekleye yazmaya basladim. Pazartesi insallah ilgili bolumu Buraya kopyalarim.