Ermeni 3 ağaç

Eymen123

Yeni Üye
Ustalarım merhabalar. Geçenlerde eski bir ermeni köyüne yolum düştü. Fakat köy devlet tarafından yıkılmış ve ev kalıntıları temizlenmiş sade bazılarının zemin kısımları duruyor ve bu köyde artık yaşam yok. Bende araştırma yapmak için köyün içinde dolaştım bazı noktalarda kazı yapılmış. Dolaşırken bir evin bahçesine girdiğimde bir insanın sarıldığında yarısını satabileceği kalınlıkta 3 tane eski ağaç dikkatimi çekti. Ağaçlar çok eski oldukları için artık kurumuşlar. Bu ağaçlardan 2 tanesi dut ağacı 1 tanesi incir ağacı ve incir ağacını sarmaşık sarmış. Bu ağaçlar simetri olarak üçgen oluşturuyor. aralarındaki mesafe 7-8 adım..
incir doğuya , dutun biri güneye diğeri batı tarafına bakıyor. Bu bir işaretmidir. İşaret ise çözümü nasıldır . Bu arada ağaçların ortasında çubukları tuttuğumda beni oradan çıkarıp ağaç olmayan kuzey yönüne götürdü ve boşluk çizdi . Yardımlarınızı bekliyorum

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
Sevgili kardeşim o ağaçların arasını tam ölç ve kroki olarak çiz ve metrajlarıda koy krokiye. Ve burada onu görelim.o vakit konuşulr.

• Beğen
Tepkiler: nik

Eymen123

Yeni Üye
Tamam ustam. Yarın hem ölçeceğim hemde fotoğraf örneği atacağım

Eymen123

Yeni Üye
Kroki bu şekilde yarın ağaç araları mesafesini ölçeceğim. Boşluklardan büyük olanın ortasında ağaç var sanırım sonradan çıkmış yada ekilmiş.

Ekli dosyalar

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
Sevgili @Eymen123 kardeşim kusura bakma eşim rahatsız olduğu için hastahane Dr derken geç dönüş yapıyorum. Sevgili kardeşim tamam burada bir üçleme var diyelim??. Yalnız burada gizlenmiş bir şey olduğunun ispatı yakın çevrede kilise olacak ve bu ağaçlara yakın çeşme kuyu olacak yalnız çeşme yada kuyu ağaçları görmeyecek. Bir diğer detayda incirin dutların ne renk meyve verdikleri. Bunlara cevap ver yine dönerim.

Son düzenleme:

Eresss

Aktif Üye
Sevgili @Eymen123 kardeşim kusura bakma eşim rahatsız olduğu için hastahane Dr derken geç dönüş yapıyorum. Sevgili kardeşim tamam burada bir üçleme var diyelim??. Yalnız burada gizlenmiş bir şey olduğunun ispatı yakın çevrede kilise olacak ve bu ağaçlara yakın çeşme kuyu olacak yalnız çeşme yada kuyu ağaçları görmeyecek. Bir diğer detayda incirin dutların ne renk meyve verdikleri. Bunlara cevap vet yine dönerim.
Geçmiş olsun usta,allah şifa versin...

Eymen123

Yeni Üye
Çok geçmiş olsun ustam . Bu ağaçları görmeyen ağaçlara 150 - 200 metre mesafede çok eski bir kuyu varmış ama defineciler o kuyunun olduğu bölgeyi kepçe ile kazmışlar . Kilise varmıydı onu bilmiyorum. Muhtemelen vardı ama onunla ilgili bir bilgiye sahip değilim. Bu ağaçlar çevresinde yada boşluk tesbiti yaptığım alanda bir çalışma yapmaya değermi acaba. Dedektörüm çok iyi değil max 1 metre görüyor o yüzden doğru noktaya odaklanıp orada çalışmak istiyorum . Ayrıca elimdeki boşluk tesbiti yaptığım alan taramanın içine altın koyduğumda 3 ağacında arka tarafında (ağaçlara 3 metre mesafede) çubuk kapanıyor. Devam ettiğimde 1,5 metrelerde geri açılıyor 3 noktadada aynı hareketi yapıyor. Elimdeki imkanlar dahilinde bu kadar ilerleyebildim. O yüzden sizin gibi tecrübeli ustalarımızın yardımına ihtiyacım var

Ekli dosyalar

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
Krokinin üstünde işaretledim . 1 nolu ağacın etrafı olumlu. 2 nolu ağacın mavi ile karaladığım tarafı 3 nolu ağaç sıkın tılı . Burada var ise iki nolu ağaç ve bir nolu ağaç önemli. Hiç biliyormusun o kuyunun içi tuğladanmı idi yada kuyuda bir demir çember varmı idi.. kuyu ile işimiz yok başka bir sebepten sordum sadece..

Ekli dosyalar

Eymen123

Yeni Üye
Krokinin üstünde işaretledim . 1 nolu ağacın etrafı olumlu. 2 nolu ağacın mavi ile karaladığım tarafı 3 nolu ağaç sıkın tılı . Burada var ise iki nolu ağaç ve bir nolu ağaç önemli. Hiç biliyormusun o kuyunun içi tuğladanmı idi yada kuyuda bir demir çember varmı idi.. kuyu ile işimiz yok başka bir sebepten sordum sadece..
Ustam bu arada bu 3 ağaç içinde en yaşlı ve kalın olanı 1 nolu ağaç. Kuyunun detaylarını öğrendikten sonra buraya yazacağım.tesbit ettiğim boşluklar hakkında bi fikriniz var mı