Ermeni Evi

gillmore271

Yeni Üye
Merhaba benim atadan kalma ahşap bir ev var. Bölgeye yakın kilise varmış eskiden. Evin bahçesi var, evin içinde ocak var, alt katta her odanın altında yüksekliği 1 mt zemini toprak olan kömürlükler var. Bahçe var, bahçede kuyu var. Eskiden ağaçlar da vardı ama tek ağaç kaldı. Kuyu 6 mt. ama suyu baya azalmış. Bir an aklıma bizim evde birşey var mıdır düşüncesi geldi ve çok yakın tanıdığım bir abime çıtlattım. 50 yaşında, 40 yıldır define arayan, bir kaç kere elinden kaçıran babam gibi gördüğüm biri. önce bir arkadaşı koordinattan resimdeki görüntüyü verdi.

Screenshot_2024-12-10-20-43-34-092_com.miui.gallery.png

acayip sevindim. tabi doğruluğunu sorgulamadım çünkü bilmediğim bir alan. sonra mantıksız geldi. üstünde ev var. ama kuyuyu nasıl tutturdu bilgi vermedik sadece konum attık. kuyu hiçbir google haritasında görünmüyor. kuşkum devam etti.
sonra çubukçu biri geldi baktı. o da belli boşluklar ve tünel varlığından, potansiyelden bahsetti. fakat derinlik materyal vb konularında somut birşeyler yok. çubukçu aynı zamanda mühendis olduğu için gpr sisteminden bahsetti. nasıl bir yol izlemeliyim?

kuyu aklımı çok kurcalıyor. biraz suyu var ama dibi çamur olmuş. şuan 6 metre ama eskiden daha derindi sanki. çamurunu pompa ile alsak girişi filan bulur muyuz? varsa bu odalara bir geçiş nasıl bulunur.

ve nasıl bir yol izlemeli nereden kimden yardım almalıyım?

Efendi51

Bilgili Üye
Üstam bir resimle bakalım, kuyuyu, kuyu içini üç yönden resimle, bir bilgi vereyim, kuyularda bişe varsa çok derinde olmaz, kuyuya bak farklı bir taş ara, yüzeye yakın yerde iyi bak varsa farklı bir taş oraya yoğunlaş kolay gelsin

user20

Member
Eğer içerisindeki su az ise girişi yoktur bence girişler o kadar küçük olmaz diye biliyorum

gillmore271

Yeni Üye
Üstam bir resimle bakalım, kuyuyu, kuyu içini üç yönden resimle, bir bilgi vereyim, kuyularda bişe varsa çok derinde olmaz, kuyuya bak farklı bir taş ara, yüzeye yakın yerde iyi bak varsa farklı bir taş oraya yoğunlaş kolay gelsin
hocam kuyunun içine bir abi indi farklı bişeyler aradı ama bulamadı. giren kişinin define işiyle uzaktan yakından alakası yok, sadece cesareti var 😁 bu işi bilen biri inseydi açıkçası içimde şüphe kalmazdı. tekrar inmek gerektiğini düşünüyorum cihazla filan.

Eğer içerisindeki su az ise girişi yoktur bence girişler o kadar küçük olmaz diye biliyorum
eskiden su çoktu. kuyu temizlenmediği için içi çamur dolmuş.

bu işin rasyonel bir çözümü yok mu? zemin tarama alan tarama metal tarama gibi. nasıl yapmalı. kuyu muhtemelen bir yere gidiyor gibi geliyor bana.

pangeo

Yeni Üye
Bir tank, yüksek basınçlı su pompası ve hava tahrikli bir pompa alın. Birkaç saat sonra çamuru temizlemiş olacaksınız ve tünel olup olmadığını göreceksiniz.

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
Özellik ile bu kuyuya niye takıldınız bir sebebi varmı. Yani bir duyum gibi falan

gillmore271

Yeni Üye
Bir tank, yüksek basınçlı su pompası ve hava tahrikli bir pompa alın. Birkaç saat sonra çamuru temizlemiş olacaksınız ve tünel olup olmadığını göreceksiniz.
çamur çekebilen bir pompa aldım. evden hortum çekip temiz suyla çamuru köpürtüp pompayla bahçeye tahliye edeceğim. dibe ulaşmaya çalışacağım.

gillmore271

Yeni Üye
Özellik ile bu kuyuya niye takıldınız bir sebebi varmı. Yani bir duyum gibi falan
hocam çubukçu tünel olasılığından ve boşluklardan bahsetti. uydu görüntüsü (biliyorum söveceksiniz) sanki bir tünel ve oda varlığı gösteriyor kuyu etrafında. bunlar elde olanlar.

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
Bu evin olduğu yer köymü kasabamı.

Tastan

Editör
Aslında çubukçu burda olabilecek boşluk ve baglantılarını verebilirdi. kuyu bahçe ve ev ,sizden öncesi yoksa bu üçgen içinde sizden sonrası olabilir.