Arkadaşlar resim yok öncelikle belirtim. Sadece ön görü istiyorum sizden,2 çinarın ortasında ermeni çéşmesi var çeşme biraz modernize edilmis artik eski görünümü yok 2 çinar arası mesafe 7 mt ve buraya 25mt mesafede camii var eskiden kiliseymis,60 yıl önce. Ve yine çinarada 50 mt mesafede çok yaşlı bir amcamizdan öğrendiğim kadarıyla papazın evi var bahcesindeki kuyuya beton dökülmüş kapatılmış ve papazın evi şu anda boş arazı kuyuda ayni alanda ve civarda rum evleri mevcut 3 adet ikisi restore edilmiş biri yikildi yikilacak ahşap iceri girdik şöminenin ustune doğru cihaz tutuldu. Degerli sinyali verdi,ve disarda kavga cikti biz girdikten,bes dakika sonra polis doldu sokak zor kaçtık. Sizce degermi yoksa şöminede üç beş gümüş para varda onamı tepki verdi cihaz altın olsa ne kadar vardir daha önceden tecrubesi olan varmı miktarla ilgili ve bize yardimci olan amca şöyle demekte bize kimsesi yok bu amcamizin,hayatında şöminenin bacasindakini alın sonra şömineyi altını kırın,tünel olacak ordan 6 mt kadar devam edin sivayla kapatilmis basit bir duvar cikicak onuda kirin kucuk bir odada gercek malzeme dedi ve sonra şöyle devam etti ohh be sonunda dedi amcaya ne oldugunu sordugumuzda aldiģımız cevap bende öğreneli daha 2 yıl oldu 91 yaşındayım eşı söylemiş onada esi o eve temizlige gidermis zamanin vefat etmis evdeki yasli rum kari kocadan duymus atalarimiz mirasi o ama bu iki yasli insaninda tek kizi varmis amerikada trafik kazasinda olmus.vasiyet yazmamislar kimse bilmesin diye papaz yemin ettirmis çünki yaklasik 15 ailenin degerli malzemeleri varmis o tunelde,bizim yasli amca gencken hep dermis cevresine cok yaslanirsam zengin olursam o para beni mutlu etmez,bize dediki bari siz mutlu olun abdestsiz duasiz girmeyin,dedi ve fakir fukaraya faydanız olsun elinize cok para gecerse sadakasını fazla fazla verinki rahat yiyesiniz paranizi bu amcamizin elini ayagi öpüp söz verdik,insaalh kisa sure sonra kısmetse şömine ve tünele misafir olcaz dua edin hepinizden dua bekliyoruz bisey cikmasada şansımıza allah bilir,sizleride haberdar edicem resimli bir sekilde hepinize sevgiler saygilar bol şanslar.hayirli aksamlar...