Etniki Eterya Şifreleri

ÜstaD1

Bilgili Üye
Katılım
12 Mar 2015
Mesajlar
386
Tepkime puanı
15
Puanları
0
Yaş
47



Etniki Eterya (Millî Ortaklık, Yunanca "Φιλική ΕταιÏ￾εία") Cemiyeti, 16 Ocak 1814 tarihinde Odessa’da (Odesa, Hocabey), Aleksandır İpsilanti, Diyamandis İpsilanti ve Mihail Fotiyadis arasında, Osmanlı İmparatorluğu'ndan ayrılarak bağımsız bir Yunanistan kurmak ve Yunanistan’ın bağımsızlığa kavuşmasını sağlamak fikri çerçevesinde yapılan toplantıda, on yedi maddelik bir metinin okunmasıyla temelleri atılmış ve daha sonra, Emanuil Ksantos, Nikolaos Skufos ve Anastasyas Çakalof tarafından kurulmuştur.

Etnik-i Eterya 1899'da silahlarını ve 300.000 drahmiyi bulan parasını Ethinikon Skopeutirion'a teslim ederek dağıldı.

Aşağıda bu dağılma sonrasında arkalarında bırakmış oldukları hazinelerin işaretlerinin ne anlama geldiğine dair çizimler mevcuttur. Cemiyetin varlığı, işaretlerin anlamı tamamen gerçektir ve Eşkiya Defineleri kadar değerlidir ancak kaynağın doğru olup olmadığı konusunda bir kesinlik yoktur. Yine de sitemizde ve arşivimizde bulunması gereken güzel bir kaynaktır.



Faaliyet bölgeleri Ege ve İstanbul merkezli olsa da esas amaçları Rumları kullanmak olduğundan Karadeniz bölgesinde de faaliyet gösterdiklerine dair kaynaklar vardır. Bu sebeple öncelikle EGE daha sonra DOĞU KARADENİZ bölgesinde aşağıdaki işaretlere rastlama imkanınız olmakla birlikte şu an için başka detay verme imkanımız yoktur. İşaretler içerisinde eksikler bulunmaktadır, bunlarla birlikte farklı yorumlar ve kaynaklar bulunursa konu altında paylşamaya devam edeceğiz.





















































 

dadas_25

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Katılım
4 Tem 2016
Mesajlar
2,882
Tepkime puanı
1,735
Puanları
20
Konum
Türkiye
Ustam ilk seride 109 ile 152 arası işaretler kayıp galiba :)
 
Üst