Fareleri uzak tutmanın bir yolu var mı?

uçanhollandalı

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Katılım
7 May 2014
Mesajlar
1,181
Tepkime puanı
1,622
Puanları
20
Köyde ki evimizden bir türlü fare eksik olmuyor.Zehir,tuzak,yapışkan,herşeyi denedim,ölenlerin yerine yenisi geliyor.Fareleri evden uzak tutacak,sevmedikleri bitkisel veya kimyasal koku yayan birşey var mı? Mesela yılan kükürt e gelmez diyorlar,farelerde de işe yarar mı?
 

murattırosso

Hakimiyet ALLAH 'cc'dır.
Süper Moderatör
Katılım
8 Mar 2013
Mesajlar
1,051
Tepkime puanı
1,096
Puanları
17
Kedi usdam. Mavi renkte tablet halinde mentollü şeker kadar vardı ismini hatırlamıyorum onun çalışma sistemi yavaş yavaş imha ediyordu fareyi ve bulaşıcı bi hastalık bulaştırıyordu diğerlerine.
 

OsiriS

Moderatör
Moderatör
Katılım
28 Tem 2018
Mesajlar
574
Tepkime puanı
24
Puanları
0
Evet 1 2 kedi is gorur..ayrica kimyasal seceneklerde dusunulebilir
 

Feda

Bilgili Üye
Katılım
19 Ara 2016
Mesajlar
392
Tepkime puanı
139
Puanları
7
kullanmadığım ilaç kalmadı.bazıları verimli olsada kendi apartmanımızda bodrum kat krangulezlerinin 2 tanesinin camını kedi gececek kadar kırdım.ilk başta geceleri bodrum katta resmen savaş çıkıyodu:200:daha sonraki günler sesler azaldı ve yaklaşık 6-7 aydır fare

falan yok.sizdekilerin tarla faresi ağırlıklı olduğunu düşünüyorum.daha küçük ve daha çevik olurlar.yakalanmaları daha

zordur.küçücük deliklere bile girdikleri için kedi sayısını fazla tutmalısınız.bizimkilerin çoğu lağım faresiydi.bazıları kedi kadar olduğu

için kaçamadılar.
 

ilk ben gördüm

Yeni Üye
Katılım
6 Ara 2018
Mesajlar
24
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Kedi, köpek, sansar, baykuş kılı tüyü pisliği fareleri uyarmak için etkili olur ama bu kokulara zamanla alışabilirler.
Öncelikle eve girdikleri yerleri kapatın sonra kapana yarım ceviz içi yerleştirerek sürekli yakalayın. Başlangıçta çok oldukları için bitmeyecek gibi gelebilir ama yakalandıkça azalacaktır. Yapışkan büyük farelerde pek işe yaramayabilir, etrafta yavru varsa daha etkili olur.
Zehir hemen etkisini göstermez, zehir üzerine su içerlerse etkisi azalır. Bir kovanın üzerine döner mil sistemi kurun milin ortasına fıstık ezmesi sürüp kovanın yarısını su ile doldurun, farenin mile çıkabileceği şekilde tahta yerleştirin. Fare mile geldikçe dönüp suya düşecektir. Kapanla tek tek yakalanırken bu sistem ile 5-10 tane yakalanabilir. Farelere zehir veriyorsanız kedinin, köpeğin fareleri yemesine engel olun yoksa onlar da ölebilir. Kümeslerde fareleri yaklaştırmamak için özel ses sistemi kullanırlar bu belki işe yarayabilir.
 
Üst