İç Anadolu bölgesi Ankara benim buralar pek el değmemiş daha bakalım neler olacakHangi bolgede yada sehirde dogu anadolumu balik becede net bir resim cek geriden bir isaret daha vardir dusuncem etrafa iyi bak cozum tek balikla cikilmaz
aga ben yanlış söyledim sanırım dere başlangıcına 50-100 metre uzaklıktaStorm....
Sevgili kardeşim merhaba. önce bu işaretin yapılış amacını çözmek lazım. Şimdi ihtimalleri göz önüne alır isek. Dere beşyüz metre demişsiniz. Bu işaret demekki dere ile ilgili değil. Önce bu işaretin suyu göstermek babındamı yapılmış olduğunu anlayabilmek için bu işaretin dereyemi baktığını sormam lazım. Şimdi gelelim diğer olasılıklara. Dereden uzak olduğu için bu işareti mezarlık alanı için yapıldığını düşünelim. Ve bu yakın çevrede başka işaretler arayalım haç gibi yuvarlak oyma yada kare gibi bize mezarlar hakkında ip ucu versin.
Bir şık daha var burada iki dere olabilir birisi kurumuş da olabilir. Şayet var ise bunların kesiştiği noktayı bul orayı incele. Devam edelim Yakınlarında çeşme var ise bu balık çeşme ile ilgili olabilir. Güzel bir şey daha söylemek isterim balığın baktığı yönü daha doğrusu toprağı güzel incele döşeme gibi taşlar varmı dikkatli ol zaman ile toprak altında kalmış olabilir. eğer böyle bir döşeme var ise seni mahzene götürür. Birde bunun yanından yol çok eski yol geçiyor ise bu dah iyi o zaman kuyruk tarafıda önem kazanıyor o yönüde incele. En önemli şeyide söylemeden olmaz buranın alt va arka kısmı çok önemlidir önce oralardan değerli testi yapın. . Şayet bu dediklerimden bir şey çıkmaz ise o zaman doğru dereye yönel. Derede şarlak şelale kuru duvar büyük kaya suyu ayıran kaya dere içinde taş yığması gölet yapan yer şarlak veya şelale var ise renkleri farklılık gösteren suyla temas eden taşları incele .. Ve son olarak bu balığın etrafınıda iyi kontrol et başka işaretler varmı. Resimden pek net görülmüyor blığın yanıda küçük bir oyma varmı
Şimdilik aklıma gelenler bunlar sevgili kardeşim evet belkide diyebilirsin delimi bu adam diye. Amma inan sana söylediklerim hep denenmiş şeylerdir. O yüzden sabır ile araştırman gerek kolay gelsin