Mehmetarkın
Aktif Üye
- Katılım
- 29 Ocak 2019
- Mesajlar
- 104
- Tepkime puanı
- 117
- Puanları
- 7
Faraday kafesini bir çoğumuz bilir.. otomobil, uçak birer faraday kafesidir.Asansörlerde birer faraday kafrsidir.. daha çok şey yazılır vesaire vesaire..Merhaba,
Faraday kafesi boşluk içerisinde nasıl oluşuyor daha detaylı bilgi verebilir misiniz?
Bizim gibi basit araştırmacıların bildiği, faraday kafesinin oluşabilmesi için canlı veya cansız bir nesnenin etrafında boşluklu bir alan olması gerekiyor.3 metre aşağıda bir oda var. Odanın içinde bir metal var. Bu durumda odanin duvarları diyebileceğimiz hat kafes görevi mi görüyor?
Cevap evet ise dışarıdan verilen/gönderilen bir akım v.b. bosluk sınır cizgilerinden akıp gidiyor anlamına gelir. Odanin içine tesir edemez. Tesir edemeyeceği için de oda içindeki anomalilik/metal tespiti yapılamaz, mümkün değildir anlamına gelir.
Peki faraday kafesi aslında bir kalkan olduğuna ve dışarıdan gelen gücü savusturduguna göre, içindeki nesnenin/metalin, oluşturduğu manyetik alanı nasıl hapsediyor? Dünyanın dogal manyetik alanı bu işi tam olarak nasıl üstleniyor?
Yazdiklarimda bir çok yanlış muhakkak vardır.
Biraz daha detaylı bu konuları açabilir misiniz?
Yüksek binalara yıldırım çarpmalarına karşı uygulanir.. İçindeki elektrik elektronik manyetik canli cansız ve bütün metaller korunur..Artı ve eksi elektronlar dağınıktır. Yüklü elektrik yaklaştığında eksiler artılar ayrılır vesaire vesaire..Bunlar konumuz dışı..
Söylediğin ve yazdığın hepsi doğru..
Benimkisi daha çok bir benzetme lakin doğru benzetme.. yani günün sonunda vardığımız bu ..
Şimdi efendim oncelikle gpr yi ćok iyi anlamak lazım..Yer altına elektromanyetik dalgalar veriyoruz.. ve radagram görüntü alıyoruz.. bu öyle uyduruk yazılım aha oda aha kılıç burada kırmızi mavi görüntü değil..
Manyetik dalgalar boşluk üstüne vurduğu zaman radagramda ters u gibi ama daha yayık bir görüntü verir.. gpr ninde hareket ettiğini düşünürseniz boşluğa yandanda manyetik dalga çarpacaktır..zaten gpr mantığı budur .. gpr ye göre yeraltı bir boşluktur.. bunu bir kere daha tekrarlamakta fayda var.. yeraltı tümüyle hava gibi.. su gibi düşünün.. dalgaların yansımalarini dikkate alır.. farklı yoğunluk farklı iletkenlik onun için hedefdir..
Önce boşluğu büyük olması hasebiyle tespit eder.. boşluk içine giren soğumuş ve kırılmış dalgaların yani zayıf dalgaların boşluk ićindeki metale etki etmesi tabiki mümkün.. düşünün şimdi boşlukta kırıldı zayıfladı soğudu.. metale etki etti.. sonra boşluktan yeni alıştığı ortamdan çıkıp duvarı delip.. duvar olsun olmasin önemli değil aslında tekrar yoğun hetrojen yogunluga varip ki yeniden bir kırilma yeniden bir soguma ve cihazın alıcisina ulaşma.. ölme eşeģim ölme gibi oldu değilmi..
Bittimi bitmedi.. çözünürlüğü santimlerle olan radagram görüntüde ne kadar göreceksiniz... daha sonra yazdım ama metal sandik yada sandıklarsa üst üste iki anomali görünebilir yakınlığı çok olduğundan..
Yoksa tam faraday yasası burda geçerli değil.. ićeri elektromanyetik dalga nufus ediyor..ama cihazın bu teknolojideki yetersizliği faradayı hatırlatiyor o babda öyle söyledik .. bu teknolojiyi küçumsemiyorum hava radarlariyla yeraltı radarlari üç aşagı beş yukarı aynıdır.. hava radarı yüzlerce km tararken aynı cihaz yer altinnda 30 metreyi tararken nefesi kesiliyor.. durum bu.. saglicakla kal kardesim..