bişey anlatacağım anlatmassam radat edemeyeceğim.
eskiden dedektör tartışması çok olurdu. herkes gurup olur biri ötekinin dedektörünü kötüler oda okekinin herkesin elinde savaş kılıçları.
ben kimle kankaysam onu tutardım.
bigün baktım mesaj gelmiş arkadaş bana filan konuya gir yurt dışından gelen dedektörlerin cipleri sökülüyormuş işe yaramıyormuş yaz dedi.
önce tamam dedim sonra ula oğlum çip nedir dedektörde çipmi var bari transtör yada kondanstör yazalım: yok sen çip yaz dedi. iyi dedim yazdım. 3 ay sonra kahvede otururken biri çıktı yurt dışından gelen dedektörlerin çipleri sökülüyormuş işe yaramoyormuş dedi
bende dedim o yalanın atası benim
Bakın şimdi bizde sahte dedektör üretecek alt yapı yok. öyle bi at yapısı olan adam zaten patenti alır kendi markasını basar. bu sahte türkiyede kesin ve net olarak üretilmiyor.
minelabın sahtesi başta çin, melezya birde yanlış değilsem bulgar diye duydum. üreten bunlar. bi malın sahte olduğu direk fiyatından belli olur. bunlar dolara endekslidir. her yerde fiyat aynıdır. geçen bi arkadaş minelab 7000 sordu gerçek fiyatı 50, 60 bin lira yurt dışından biyerden 30 binemi ne bulmuş nasıl getirteceğim falan yazıyordu. al sana sahte... adamı uyardık tabi.
ben türkiyede 1 tane sahte minelab satan biliyorum ama söylemem