Mal bulanındır
BELKIDE INSANLARIN ELINDE KALAN SON SEY UMUTLARIDI
bir 10 dakikanizi ayirip reel somut tumulus gezisine cikabilirsiniz...
ustam hafriyati cok cikiyii meretin...amma acip icine girdinmiydi tum yorgunlugunu aliyi.insanin evi kimisi yokKral öldü yaşasın yeni krallar ? ? ?
Her sene bir tanesini açıp havalandırmak lazım.
Eline sağlık ustam gözümüz gönlümüz açıldı, bu canlar nerelerde bulunur acaba usta ?Her definecinin hayallerini susleyen imkansiz aşk gibi olan tumuluslér çoğunlukla bir sundurma veya dromosa sahiptir. Taş kapılar metal kabartmalı ahşap benzerlerini taklit eder. Giriş yolunu kapatan bu kapılar, bir mil içine yerleştirilmiştir ve eksenleri etrafında dönerek kapanırlar. Diğer giriş yolları ise “blok tipi” kapılar ile örtülmüştür. Hatta kapıları çalışır durumdaki mezarların girişleri ya tecrit edilmiş ya da kapatılmış olarak bulunmuşlardır. Dromoslar ise antik çağın bir döneminde blokaj duvarları ile kapatılmıştı ve tümülüs bir kez tamamlandıktan sonra giriş mümkün değildi. Görülen o ki, tümülüsler gömüden önce ancak bir dereceye kadar bitirilmiştir ve sadece defin işleminden sonra ya da gelecekteki definler, hatta belki anma törenleri için ayrılan belli bir süre sonunda son hâline (tam yüksekliği ve çapına) kavuşacaktır. Bazen üzerleri toprakla kapatılmadan önce mezar odaları bir taş dolgu tabakası ile örtülmüştür ve bazı mezar odalarının hemen üzerindeki toprak tabakalanmasında kömür katmanına rastlanmıştır. Kömür bir defin töreninden arta kalanları temsil etmekten çok, mezar odasına tepeden nem girmesini önlemek içindir. Bazı sıra dışı durumlarda benzer yerlerde kireç harcı ve çatı kiremitlerinin bulunması da bununla ilgilidir. Bazı tümülüslerde, tümülüsün çeperini ya da çeperi ile eş merkezli bir iç halkayı belirleyen bir ya da daha fazla krepis duvarı vardır . Bazı krepis duvarları bilinçli olarak tümülüs tarafından örtülmüşken, diğerleri açıkta bırakıldığından dolayı, bunların işlevleri belli değildir. Belki de yapım aşamasına katkı sağlamışlar ve/veya tümülüs sınırlarını görsel açıdan sınırlamışlardır.
Tümülüsün dış cephesindeki diğer görsel işaretler arasında phalloslar ve steller bulunmaktadır. Mantar başlı phallos işaretleri Lidya’da yaygındır ve bazıları tümülüslerin tepesinde bulunmuştur, ama neyi sembolize ettikleri açı değildir. Stel ve stel kaideleri bazı tümülüslerin kenarında bulunmuştur. Tümülüslerle ilişkili korunmuş steller kapıları temsil edecek biçimde işlenmişlerdir ve muhtemelen hem mezara, hem eve hem de ölümden sonraki hayata girişi temsil ederken, aynı zamanda aile ölü kültü dâhilinde ölüye karşı saygının ifade edildiği yer olarak hizmet vermektedirler.
Senin arka mahlede trafonun orayi gec bakkal var onun karsisindan 3000 km yuru sol kolunun ustunde bintepeler var hah orda isteEline sağlık ustam gözümüz gönlümüz açıldı, bu canlar nerelerde bulunur acaba usta ?
Valla ustam bizide biţirdi kendinide bu korona muptezeli.yıllık muze kartı aldık krona bırakmıyor gidelim bu ii oldu eline sağlık@Mal bulanındır
? Ustam genelde nerelerde olur nerelere bakalım belli bir kriteri varmıdır bu meretler in acemiyik napalm ?Senin arka mahlede trafonun orayi gec bakkal var onun karsisindan 3000 km yuru sol kolunun ustunde bintepeler var hah orda iste
Turkiyede dogu ve guneydogu anadolu haricinde heryerde bolca var cogu tescilli biliniyii? Ustam genelde nerelerde olur nerelere bakalım belli bir kriteri varmıdır bu meretler in acemiyik napalm ?
Anladım ustam her yerde olabilir yani bir kriteri yok, peki tümülüsü ele veren en büyük etken nedir usta yani adamlar 2 bin yıl önce yaptığı tümülüsü günümüzde normal tepecik, tepe görünümünü almıştır tüm tepelere gpr da tutamayacağımıza göre ustam varmıdır bir açığı bu abilerin, çok sordum hakkını helal et ustamTurkiyede dogu ve guneydogu anadolu haricinde heryerde bolca var cogu tescilli biliniyii
Tescilli olmayan envanter dısinda olanlarida bilen biliyii