edirne22
Editör
benden yaşça büyük biriyle muhabbet ederken, konu gömü-define lere geldi.
o da bana başından geçen bir olayı anlattı, ben de google earthe açarak ondan yeri göstermesini istedim.
şöyle anlattı başından geçenleri;
takriben 10-15 sene evvel, bulgaristan'dan biri gelmiş,
bunların köyde gezinirken, buna bir çeşmeyi tarif etmiş. aradım ama bulamadım sen yerini biliyor musun demiş.
bu abi de o zamanlar delikanlı, kurnaz tabi "eskiden çeşme falan kalmadı hepsi yıkıldı gitti, bilmiyorum" demiş.
tabi tarife göre nereleri olabileceğini tahmin etmiş fakat hiç çeşme falan yokmuş ortalıkta.
yıllar yıllar geçmiş, tarlada balya işiyle uğraşırken, bir çatağa inmiş, su dökmek için.
ilerde otların çalıların içinde çeşmenin taşını görmüş. aklına dank etmiş o gün.
adamın aradığı çeşme burası, tarife de uyuyor falan diye.
bana anlattı. google earth'ten yerini de gösterdi...
ama gidip kendi kazmıyor, uğraşmıyor, çok çalılıkmış. tek kişi hayatta olmaz dedi.
bulgar adamın anlattığına göre yalak taşının altındaymış malzeme...
sizce inanılır mı? var mıdır bişeyler ?
o da bana başından geçen bir olayı anlattı, ben de google earthe açarak ondan yeri göstermesini istedim.
şöyle anlattı başından geçenleri;
takriben 10-15 sene evvel, bulgaristan'dan biri gelmiş,
bunların köyde gezinirken, buna bir çeşmeyi tarif etmiş. aradım ama bulamadım sen yerini biliyor musun demiş.
bu abi de o zamanlar delikanlı, kurnaz tabi "eskiden çeşme falan kalmadı hepsi yıkıldı gitti, bilmiyorum" demiş.
tabi tarife göre nereleri olabileceğini tahmin etmiş fakat hiç çeşme falan yokmuş ortalıkta.
yıllar yıllar geçmiş, tarlada balya işiyle uğraşırken, bir çatağa inmiş, su dökmek için.
ilerde otların çalıların içinde çeşmenin taşını görmüş. aklına dank etmiş o gün.
adamın aradığı çeşme burası, tarife de uyuyor falan diye.
bana anlattı. google earth'ten yerini de gösterdi...
ama gidip kendi kazmıyor, uğraşmıyor, çok çalılıkmış. tek kişi hayatta olmaz dedi.
bulgar adamın anlattığına göre yalak taşının altındaymış malzeme...
sizce inanılır mı? var mıdır bişeyler ?